Nader al-Masri preparant-se per als Jocs Olímpics de Pequín al 2008 (foto: Reuters)
Atletisme

Israel no permet disputar la marató de Betlem a un atleta palestí resident a Gaza

Nader al-Masri, considerat el millor atleta palestí en actiu, es disposava a disputar la marató de Betlem (Cisjordània) però les restrictives polítiques frontereres que Israel imposa sobre els territoris ocupats ho han impedit.

Actualitzat

Nader al-Masri està considerat el millor atleta palestí en actiu, també un dels millors fondistes àrabs, i va ser l'únic representant del seu poble als Jocs Olímpics de Pequín del 2008. Aquesta setmana es disposava a disputar la marató de Betlem (Cisjordània), el principal esdeveniment atlètic de Palestina, però les restrictives polítiques frontereres que Israel imposa sobre els territoris ocupats han impedit que Al-Masri sortís de Gaza.

"No tinc cap antecedent de seguretat. Només sóc un atleta que representa el seu país, això és tot", va declarar l'atleta. Tant organitzacions palestines com israelianes ja han denunciat públicament aquesta mesura discriminatòria que, segons Tel Aviv, "és coherent amb la normativa establerta", i afegeix que "Nader al-Masri no compleix els requisits per creuar la Franja".

L'organització israeliana "Gisha", que lluita a favor de la llibertat de moviments de la població palestina, ha portat el cas al Tribunal Suprem.  

Anar al contingut