Fórmula 1

Hamilton s'imposa a Rosberg en una lluita vibrant al Gran Premi de Bahrain

Els dos companys a Mercedes han tingut un frec a frec des del primer revolt i, tot i que s'han distanciat a mitja cursa a causa de les aturades, l'entrada del "safety car" els ha enganxat de nou per regalar als fans un final memorable en el qual s'ha imposat el britànic per molt poc. Vettel ha estat sisè i Alonso, novè.

Actualitzat

A qui digui que el domini de l'equip Mercedes matarà l'emoció d'aquest Mundial de Fórmula 1, aquest diumenge, al circuit de Sakhir, Lewis Hamilton i Nico Rosberg li han contestat que ells solets l'hi poden posar tota la salsa que calgui. Els dos companys han tingut un ffrec a frec des del primer revolt i, tot i que s'han distanciat a mitja cursa a causa de les aturades, l'entrada del "safety car" els ha enganxat de nou per regalar als fans un final memorable en el qual s'ha imposat el britànic per poc marge.

El frec a frec entre els dos pilots de Mercedes ha començat en el mateix moment de la sortida. Els cotxes han passat roda a roda els primers revolts i al final s'ha imposat Lewis Hamilton. A partir d'aquell moment el resultat del pilot anglès i de Rosberg podia quedar decidit per les seves estratègies, que han estat diferents. Després de la primera aturada al box Rosberg ha portat pneumàtics durs i Hamilton, tous. Això volia dir que farien l'últim relleu amb tous i durs respectivament.

Poc abans d'aquest moment Hamilton li portava gairebé 9 segons al seu company d'equip. En la volta 41 hi ha hagut l'accident entre Maldonado i Gutierrez que ha originat l'entrada del cotxe de seguretat. Després de l'aturada a boxes la diferencia entre els dos pilots ha quedat reduïda a res, de manera que els dos pilots es veien obligats a fer les ultimes voltes un rere l'altre, però amb pneumàtics més adequats per Rosberg. La lluita que han protagonitzat els dos pilots, molt amics en la vida privada, ha estat espectacular. Des l'equip els han recordat que havien de mantenir els cotxes intactes, però  la lluita ha continuat fins que a poc més d'una volta del final, Rosberg ha aixecat visiblement el peu. Hamilton ha guanyat la segona cursa consecutiva i ha retallat en set punts més la diferència que li portava Rosberg en la classificació del Mundial.

Tot i la intervenció del cotxe de seguretat i la lluita en la que han perdut temps, els dos pilots de Mercedes han tret en dotze voltes més de 20 segons al tercer classificat. La superioritat de l'equip alemany amb base a Brackley, ha estat molt gran. De fet els tres primers classificats portaven motor Mercedes, com Sergio "Checo" Perez, que gracies a la seva cursa i a l'efectivitat del seu Force India, ha pogut acompanyar Hamilton i Rosberg en el podi.

Daniel Ricciardo i el seu company Sebastian Vettel han pogut aprofitar l'entrada del cotxe de seguretat per millorar una mica un resultat que avui no els era favorable a causa de la configuració dels seus monoplaces, molt lents en les quatre llargues rectes del traçat. El pilot australià ha acabat quart i Vettel sisè desprès d'haver adoptat una estratègia de carrera diferent de la del seu company d'equip. De fet, Vettel ha estat l'únic pilot que ha pres la sortida amb pneumàtics durs. Les ultimes voltes la lluita entre la quarta i la desena posició ha estat realment aferrissada. El cotxe de seguretat ha reduït totes les diferencies, i hi ha hagut avançaments de tota mena. Nico Hulkenberg, ha estat capaç de classificar-se davant Vettel, en el cinquè lloc, i Felipe Massa i Valtteri Bottas, els més perjudicats per la neutralització de la cursa, han acabat setè i vuitè davant d'un decebut Fernando Alonso. Tot i una bona estratègia de cursa i la seva pressió constant, el pilot asturià s'ha hagut de conformar amb la novena posició. Els dos pilots de Ferrari han tancat la llista de pilots que han aconseguit puntuar.

Nota significativa, en el podi, Hamilton i Rosberg han estat acompanyats pel director tècnic de l'equip, Aldo Costa, que va ser acomiadat de Ferrari quan l'escuderia encara era capaç d'obtenir victòries fa tres anys. Alonso espera poder millorar el comportament del seu Ferrari en els test que dura a terme en aquest circuit a partir de dimarts.

Classificació

1. Lewis Hamilton Mercedes 1h38m42.743

2. Nico Rosberg Mercedes +1.085s

3. Sergio Perez Force India-Mercedes +24.067s

4. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault +24.489s

5. Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +28.654s

6. Sebastian Vettel Red Bull-Renault +29.879s

7. Felipe Massa Williams-Mercedes +31.200s

8. Valtteri Bottas Williams-Mercedes +31.800s

9. Fernando Alonso Ferrari +32.500s

10. Kimi Raikkonen Ferrari +33.400s

11. Daniil Kvyat Toro Rosso-Renault +41.300s

12. Romain Grosjean Lotus-Renault +43.100s

13. Max Chilton Marussia-Ferrari +59.900s

14. Pastor Maldonado Lotus-Renault +1m02.800s

15. Kamui Kobayashi Caterham-Renault +1m27.900s

16. Jules Bianchi Marussia-Ferrari +1 volta

17. Jenson Button McLaren-Mercedes +2 voltes

Retirats

Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 40 voltes

Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 39 voltes

Marcus Ericsson Caterham-Renault 33 voltes

Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault 18 voltes

Adrian Sutil Sauber-Ferrari 17 voltes

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut