Futbol

L'Espanyol recupera la fesomia habitual per rebre un Rayo Vallecano que va a l'alça

Amb la permanència virtualment assolida i a una distància gairebé impossible de les places europees, l'Espanyol s'haurà d'inventar al·licients per rebre un Rayo Vallecano en ratxa, però que té la salvació més complicada i arribarà a Cornellà-el Prat més motivat. L'equip madrileny, com a visitant, no ha guanyat mai al blanc-i-blau.

Actualitzat

Amb la permanència virtualment assolida i a una distància gairebé impossible de les places europees, l'Espanyol s'haurà d'inventar al·licients per rebre un Rayo Vallecano que té la salvació més complicada i, presumiblement, arribarà a Cornellà-el Prat més motivat que l'equip local.

Javier Aguirre no pot comptar amb el central Héctor Moreno, amb molèsties per una contusió al còccix de dues setmanes enrere. El lateral Mattioni també és baixa per un problema lleu al soli esquerre. Fora de les lesions, Raúl Rodríguez i Torje han quedat descartats per decisió tècnica.

En el capítol d'altes hi ha tres jugadors importants: el porter Kiko Casilla, el defensa Diego Colotto i el mig centre Víctor Sánchez. Així doncs, l'onze inicial tornarà a presentar una fesomia més semblant a l'habitual dels últims mesos en totes les línies, a excepció de Sidnei, que hauria de substituir Moreno. L'Espanyol pot dir que ha arribat a l'últim tram de la temporada amb un equip i un joc consolidats i perfectament reconeixibles.

Al davant tindrà el Rayo, que encara el xoc en un moment de forma immillorable: ha sumat 16 dels últims 21 punts, cosa que li ha permès sortir de les places de descens i, de passada, avalar amb resultats el bon joc de l'equip en tota la segona volta.

Paco Jémez no s'ha cansat de dir durant la setmana que el partit és una ocasió perfecta per certificar la permanència i marcar-se altres objectius, com pujar fins al desè lloc de la taula, que ara mateix ocupa precisament l'Espanyol, a quatre punts de distància.

L'entrenador haurà de recompondre la línia defensiva a causa de les sancions al central Alejandro Gálvez i al lateral Razvan Rat. El més probable és que Borja López formi al mig amb Zé Castro i que Nacho Martínez torni a tenir una oportunitat a la banda, dos mesos després de l'última titularitat.

La resta de l'onze és més previsible, atès que Jémez també ha aconseguit formar un bloc amb un bon rendiment. L'Espanyol haurà d'estar especialment alerta als davanters Alberto Bueno i Joaquín Larrivey, que han marcat onze i nou gols, respectivament.

L'Espanyol no ha perdut mai a casa amb el Rayo Vallecano. De dotze partits jugats, n'ha guanyat nou i n'ha empatat tres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut