L'estadi de Mestalla. (Foto: www.lovevalencia.com)
Barça

L'estadi de Mestalla acull la segona final de Copa després de la final d'homenatge del 2009 pel seu proper tancament

La final d'aquest dimecres de Copa del Rei entre el F. C. Barcelona i el Reial Madrid serà la segona que es disputa a l'estadi de Mestalla després que aquest ja hauria de ser tancat. L'any 2009, la Federació Espanyola de Futbol va decidir que la final de Copa es jugués al camp del València com un homenatge a la instal·lació. Les obres del nou estadi valencianista ja estaven en marxa i el tancament definitiu de Mestalla semblava proper.

Actualitzat

La final d'aquest dimecres de Copa del Rei entre el F. C. Barcelona i el Reial Madrid serà la segona que es disputa a l'estadi de Mestalla després que aquest ja hauria de ser tancat. L'any 2009, la Federació Espanyola de Futbol va decidir que la final de Copa entre el Barça i l'Athletic Club de Bilbao es jugués al camp del València com un homenatge a la instal·lació. Les obres del nou estadi valencianista ja estaven en marxa i el tancament definitiu de Mestalla semblava proper. Des de llavors, ha acollit la final de Copa del 2011 i ara la d'aquest any.

Cinc anys després, la greu situació econòmica del club valencià manté aturats els treballs de construcció d'un camp que no se sap si arribarà a inaugurar-se mai. El projecte va ser engegat per l'expresident Juan Bautista Soler, que va deixar el club endeutat a la seva marxa el 2008. Soler està acusat des del passat 9 d'abril d'un intent de segrest sobre Vicente Soriano, un exdirigent del València. Soriano va comprar les seves accions del club de l'expresident el 2008 per 85 milions d'euros en una operació especulativa que no va fructificar (i que encara no hauria acabat de liquidar).

L'estadi de Mestalla va ser inaugurat l'any 1923. La d'aquest dimecres serà la desena final de la Copa del Rei que es jugui en aquest camp. La d'enguany serà la quarta protagonitzada per Barça i Madrid, amb fins ara dues victòries per als blancs (1936, 2011) i una per als blaugranes (1990). El club barceloní ha disputat tres finals més en aquest estadi davant altres rivals (Atlètic el 1926, Mallorca el 1998 i Athletic Club el 2009) i les ha guanyat totes tres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut