Ricciardo celebra el seu segon lloc al G. P. d'Austràlia abans de ser desqualificat. (Foto: Reuters)
Fórmula 1

La FIA confirma la desqualificació del pilot de Red Bull Daniel Ricciardo al G. P. d'Austràlia

La Federació Internacional d'Automobilisme manté la desqualificació de Daniel Ricciardo del passat G. P. d'Austràlia després de desestimar l'apel·lació de l'escuderia Red Bull. Ricciardo va creuar segon la línia de meta del circuit d'Albert Park a Melbourne al darrere de l'alemany Nico Rosberg, però va ser desqualificat pels comissaris de cursa per superar el flux de combustible permès.

Actualitzat

La Federació Internacional d'Automobilisme manté la desqualificació de Daniel Ricciardo del passat G. P. d'Austràlia del 16 de març després de desestimar l'apel·lació de l'escuderia Red Bull. Ricciardo va creuar segon la línia de meta del circuit d'Albert Park a Melbourne al darrere de l'alemany Nico Rosberg, però va ser desqualificat pels comissaris de cursa. El motiu de la sanció va ser que l'indicador del flux de combustible del seu vehicle va superar el límit de 100 quilos per hora establert aquesta temporada per reduir la potència dels cotxes.

Adrian Newey, director tècnic de Red Bull, va argumentar en l'apel·lació que el monoplaça de Ricciardo mai va superar aquest límit. Segons ell, va haver-hi un problema en el detector de la FIA. Els comissaris li van aplicar a Ricciardo l'agreujant que el seu equip no va fer cas dels avisos que el cotxe de l'australià superava els nivells permesos. Newey es va defensar dient que van tractar de fer-ho, però això els feia endarrerir-se molt i a més els seus propis indicadors marcaven un flux de combustible dins la normativa. Després d'aquesta decisió Ricciardo queda desè en la classificació del Mundial amb 12 punts (va ser quart al G. P. de Bahrain) mentre que Red Bull ocupa el quart lloc del Mundial de Constructors.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut