Barça

Iniesta: "És un títol i hem d'anar per ell"

El migcampista del F. C. Barcelona Andrés Iniesta creu que l'equip està capacitat per guanyar el Madrid en la final de Copa, i que després han d'esgotar les seves opcions en la Lliga. El seu entrenador, Gerardo Martino, comparteix aquesta opinió, al temps que no vol fer servir un possible triomf com a excusa per l'actuació del Barça durant la temporada.

Actualitzat

Andrés Iniesta ha afirmat que "si volem guanyar la Copa hem de donar la nostra millor versió contra un rival molt fort. L'equip està capacitat per jugar bé i guanyar". Tot i que la baixa de Cristiano Ronaldo li restarà potencial al Madrid, el migcampista creu que la clau és que "el Barça funcioni, que nosaltres estem bé, amb les idees clares, amb confiança, saber què fer quan tinguem la pilota, on podem fer mal".

Iniesta ha reconegut que "totes les temporades ens exigim que el Barça estigui lluitant per títols en aquests moments de l'any". L'eliminació de la Lliga de Campions va ser una decepció però "demà ens juguem un títol. Esgotarem les nostres opcions en la Lliga i després ja veurem que passa", referint-se als possibles canvis que pot afrontar l'equip quan s'acabin les competicions.

A Iniesta no li agrada pensar que "si guanyes la Copa salves la temporada. Jo crec que les temporades s'han d'analitzar per molts més aspectes que els títols". Pel manxec, aquest "no és un any fàcil, ja se sabia des del començament", i per això la Copa pot ser "una alegria en una temporada en què ha passat de tot".

Gerardo Martino no vol la Copa com a excusa

Gerardo Martino, l'entrenador del F. C. Barcelona, ha dit de la Copa que "no deixa de ser un títol, no deixa de ser la Copa del Rei, no deixa de ser una final contra l'etern rival", però que no pot servir per amagar el que li ha passat al seu equip en les altres competicions que ha disputat. Independentment del que passi, Martino vol que l'equip acabi fort la Lliga per aprofitar una possible punxada dels rivals, però reconeix que una derrota a la final de Copa seria un cop dur de cara a afrontar aquest tram final de la temporada.

Martino creu que els seus jugadors estan preparats per afrontar aquest partit contra el Reial Madrid. "Anímicament no tindrem cap problema a tirar endavant la final i a entendre la importància de l'enfrontament. El problema és enterament futbolístic". En aquest aspecte, el tècnic argentí ha afirmat que "el Barcelona és un equip transparent, guanya els partits si juga bé. Difícilment obté la victòria si juga malament o pitjor que el rival".

Martino i Iniesta han coincidit en la defensa de Leo Messi, com ahir dilluns ja va fer Carles Puyol, i a destacar que les baixes dels centrals no resten confiança a l'equip en les seves possibilitats de victòria. Tots dos pensen que l'equip té alternatives vàlides en el cas que cap dels tres lesionats (Bartra, Piqué, Puyol) pugui ocupar el seu lloc a l'eix de la defensa davant el Madrid.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut