Cadaqués

Un seguidor del Barça denuncia vuit agents de la Policia Nacional per haver-lo agredit i detingut a Mestalla perquè portava una estelada

Un jove culer de Cadaqués denuncia que la policia el va agredir i detenir a València el dia de la final de Copa del Rei perquè portava l'estelada

TV3 / RedaccióActualitzat

Rafael Martín és un seguidor del Barça de Cadaqués que va anar a veure la final de la Copa del Rei contra el Madrid a València. No va acabar de veure el partit. Assegura que a la mitja part, quan va anar al lavabo amb una estelada penjada al coll, vuit policies el van acorralar i el van apallissar. Té un ull de vellut i diferents marques per tot el cos. Aquest divendres ha anat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a denunciar els agents, que a la vegada l'han denunciat a ell per resistència a l'autoritat.

El culer explica que els agents el van rebre amb un "ara sabràs el què és bo, català de merda" i que el van començar a apallissar. Assegura que el van subjectar pel coll i el van deixar sense respiració fins que va caure a terra, on li van trepitjar el cap i li van començar a donar puntades de peu.

Segons la denúncia de la policia, el noi els va insultar i no es va voler identificar. Però ell afirma que no els va dir res, que va arribar a patir per la seva vida i que només va tenir temps per cridar que el deixessin en pau, que l'estaven matant.

Se'l van endur del camp amb una furgoneta policial i emmanillat. Va demanar que el veiés un metge. Va anar a l'ambulatori i a l'hospital per la gravetat de les lesions. Va passar la nit al calabós i l'endemà el van posar a disposició judicial. Va sortir en llibertat sense fiança aquest dijous, a quarts d'una del migdia.

A més de la denúncia que ha presentat aquest matí als Mossos d'Esquadra, el noi i la seva família estan preparant una denúncia amb els seus advocats per portar-la dimarts als jutjats de València.

El cas podria arribar també al Congrés dels Diputats de la mà del grup parlamentari d'ERC en aquesta cambra. Així ho ha avançat el seu portaveu, Alfred Bosch, a través del compte de Twitter.
 


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut