Futbol

L'Atlètic suma una victòria treballada davant l'Elx al Calderón (2-0) i manté el liderat

L'Atlètic de Madrid supera l'Elx al Calderón (2-0) gràcies als gols, a la segona part, de Miranda i Diego Costa, de penal. Els "colchoneros" s'asseguren el liderat de la Lliga aquesta jornada, ja que el Madrid ha ajornat el partit amb el Valladolid i el Barça, a 7 punts, juga diumenge. Els madrilenys assoleixen el millor registre de victòries en una temporada: 27.

Simeone no ha reservat cap peça per enfrontar-se amb un Elx que sortia amb l'objectiu de certificar la salvació. Els verd-i-blancs han protagonitzat una primera part sòlida davant del líder i han gaudit de bones ocasions per avançar-se com les dues de Javi Márquez als minuts 13 i 25 en què Courtois ha arribat on no ha pogut la resta d'equip. Coro, més tard, ha perdonat després d'enviar la rematada per sobre del travesser gràcies a una passada de Carles Gil. L'Atlètic ha anat de menys a més i en el tram final de la primera meitat ha accelerat. Villa, al minut 41, ha disposat de l'acció més clara fins aleshores. El marcador, però, no s'ha mogut de l'empat a zero en els primers quaranta-cinc minuts.

A pocs minuts de l'inici de la segona, s'ha produit una jugada polèmica en què l'àrbitre ha assenyalat penal de Sapunaru a Raúl García. Villa, des dels onze metres, tenia la oportunitat de transformar-lo, però davant ha topat amb Manu Herrera, que li ha encertat la direcció. Cinc minuts més tard, gol anul·lat a l'Atlètic per fora de joc de Villa. La tensió del partit s'ha traduït al camp en una picabaralla entre diversos jugadors que han iniciat Diego Costa i Pelegrín. Dos minuts més tard, Miranda, a la sortida d'un córner, ha rematat de cap al segon pal i ha permès als madrilenys avançar-se al marcador.

Sapunaru, que havia protagonitzat l'acció del primer penal, en temps de descompte ha empentat Diego Costa dins l'àrea i ha acabat expulsat. Costa ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima i en aquesta ocasió no ha perdonat. Els madrilenys, sumen 27 victòries, i assoleixen el millor registre en una temporada que els permet continuar com a líders.