Carlos Vela castiga l'Espanyol amb una cruel derrota a Anoeta (2-1)

L'Espanyol haurà de continuar lluitant una jornada més per sumar el punt que li falta per arribar als desitjats 42 que certifiquen la permanència virtual. Els blanc-i-blaus han perdut a Anoeta per 2-1 per culpa d'un gol de Carlos Vela en el minut 91 i tornaran de Sant Sebastià amb les mans buides.

L'Espanyol haurà de seguir lluitant una jornada més per sumar el punt que li falta per arribar als desitjats 42 que certifiquen la permanència virtual. Els blanc-i-blaus han perdut a Anoeta per 2-1 per culpa d'un gol de Carlos Vela en el minut 91 i tornaran de Sant Sebastià amb les mans buides.

Pizzi i Simao, dos titulars habituals les últimes jornades, s'han quedat d'inici a la banqueta d'Anoeta i en el seu lloc han entrat Manu Lanzarote i Jhon Córdoba. Curiosament les dues grans novetats de l'onze inicial de l'Espanyol han estat protagonistes directes dels dos gols que s'han vist a la primera meitat.

La Reial Societat, que lluita per entrar a la zona europea, ha començat dominant i en el minut 15, l'àrbitre Velasco Carballo ha anul·lat un gol a Mikel González per fora de joc. Després d'aquest ensurt, l'Espanyol ha reaccionat i vuit minuts després s'ha avançat en el marcador per mitjà de Jhon Córdoba. El davanter colombià ha culminat una bona jugada individual per fer el 0 a 1 contra un equip al qual ja li va marcar un gol en el partit de la primera volta.

La diana de Córdoba ha provocat un cert nerviosisme a les graderies i fins i tot alguns xiulets de l'afició donostiarra que han fet reaccionar els seus jugadors. En el minut 31, ha arribat l'empat a un en una jugada desafortunada. Manu Lanzarote ha desviat lleument amb l'esquena una centrada xut de Canales i ha canviat la trajectòria de la pilota fins al fons de la seva pròpia porteria. Sense temps per reaccionar, Kiko Casilla, amb una gran aturada com si fos un porter d'handbol, ha evitat que Agirretxe, a boca de canó, culminés la remuntada local abans del descans.

Segona part molt ensopida

En l'inici de la represa Simao ha entrat per Lanzarote, que ha tornat a ser substituït després dels primers 45 minuts. En la segona meitat el ritme del partit ha decaigut molt i el joc ha estat cada vegada més ensopit. Les ocasions de perill han estat pràcticament inexistents i només alguna acció de qualitat individual podia desequilibrar el duel. La més clara l'ha tinguda Sergio García, que ha posat a prova Claudio Bravo amb un xut potent que el porter xilè ha desviat a córner.

A 12 minuts pel final, Jhon Córdoba, un dels jugadors més incisius del partit, s'ha retirat lesionat en llitera per un fort cop al maluc. Pizzi ha entrat en el lloc del davanter colombià però el portuguès no ha tingut gaire temps per mostrar la seva qualitat. I quan l'empat a un semblava definitiu, en el minut 91 Carlos Vela, amb una genialitat, ha aparegut per fer el gol de la victòria de la Reial Societat i ha clavat un cop dolorós a un Espanyol que encadena quatre jornades sense guanyar i amb 41 punts haurà de seguir remant per certificar la permanència matemàtica.