Rafel Martín, a Cadaqués, en l'acte de suport del poble.
Rafel Martín, a Cadaqués, en l'acte de suport del poble.
Cadaqués

Centenars de persones donen suport a Cadaqués al jove que acusa la policia d'apallissar-lo a la final de la Copa

Centenars de persones s'han concentrat a Cadaqués per mostrar el seu suport a Rafel Martín, el jove que acusa la Policia Nacional d'apallissar-lo en la final de la Copa del Rei de futbol dimecres a València

RedaccióActualitzat

Un miler de persones han participat a Cadaqués, a l'Alt Empordà, en la concentració de suport al jove veí de la població Rafel Martín. El jove denuncia que va ser agredit per la Policia Nacional a València durant la final de la Copa del Rei per portar una estelada.

Els fets van passar a la mitja part, quan anava al lavabo. El noi de Cadaqués, que afirma haver estat agredit per vuit agents en la final de la Copa del Rei, dimecres a València, assegura que va témer per la seva vida, arran de la violència de la pallissa. Divendres ho va denunciar als Mossos i també té previst fer-ho als jutjats de València.

La Policia Nacional, per la seva banda, acusa Rafel Martín de llançar objectes al terreny de joc, negar-se a identificar-se, insultar els agents i oposar-se que el detinguessin llançant-se a terra.

Denúncies i petició d'explicacions

L'acte, que ha estat molt emotiu, ha tingut la presència de personalitats i de l'alcalde de la població, que ha explicat que l'ajuntament ha convocat un ple extraordinari dimarts per condemnar els fets.

 


 

Divendres, tant el president Artur Mas com Oriol Junqueras i Alfred Bosch, d'Esquerra Republicana, es van posar en contacte amb Rafel Martín per interessar-se pel seu estat. Convergència i Unió i Esquerra han assegurat que demanaran explicacions al Ministeri de l'Interior pels fets. També el director de Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, s'ha compromès a demanar explicacions al Congrés dels Diputats.

Anar al contingut