Barça

Josep Lluís Núñez demana l'indult després de ser condemnat a dos anys i dos mesos de presó pel "cas Hisenda"

L'expresident del Futbol Club Barcelona Josep Lluís Núñez i el seu fill han sol·licitat al govern central l'indult de la condemna de dos anys i dos mesos de presó que el Tribunal Suprem (TS) els va imposar per subornar inspectors d'Hisenda.

Actualitzat

L'expresident del Futbol Club Barcelona Josep Lluís Núñez i el seu fill han sol·licitat al govern central l'indult de la condemna de dos anys i dos mesos de presó que el Tribunal Suprem (TS) els va imposar per subornar inspectors d'Hisenda. Segons han informat fonts judicials, el lletrat dels Núñez ha demanat el seu indult al Ministeri de Justícia mentre, de forma paral·lela, esperen que el TS resolgui sobre l'incident de nul·litat que van presentar contra la sentència que els va condemnar per suborn.

Abans de decidir sobre l'indult, el Ministeri de Justícia ha demanat al Tribunal Suprem informes sobre la petició plantejada pels Núñez, un dictamen que, no obstant això, no vincula la decisió final del govern central.

L'expresident del Futbol Club Barcelona i el seu fill van ser condemnats per l'Audiència de Barcelona a sis anys de presó per subornar inspectors d'Hisenda perquè fessin els ulls grossos a les revisions i eludir així el pagament d'impostos dels beneficis obtinguts pel grup constructor que administraven. El mes de gener passat, el Suprem va rebaixar de sis a dos anys i dos mesos de presó, més el pagament d'una multa d'1,5 milions d'euros, la condemna dels Núñez, cosa que en principi implica l'ingrés a la presó dels dos condemnats.

No obstant això, la secció novena de l'Audiència de Barcelona, que va dictar la primera sentència i és l'encarregada d'executar la decisió, no ha decidit encara si envia els Núñez a la presó o suspèn la pena a l'espera de la resolució de l'indult, atès que està pendent que el Suprem decideixi sobre l'incident de nul·litat plantejat per la seva defensa.

El qui sí que ha ingressat voluntàriament a la presó per complir la pena imposada pel "cas Hisenda" és Josep Maria Huguet, excap de la inspecció d'Hisenda a Catalunya condemnat a sis anys i deu mesos de presó per haver acceptat donacions milionàries d'empresaris catalans a canvi de fer els ulls grossos en les inspeccions a les seves societats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut