Handbol

El Barça fa la proesa davant el Rhein Neckar i serà a la Final Four de Colònia (31-24)

El Barça de handbol ha fet una nova remuntada històrica al Palau Blaugrana i ha superat el Rhein Neckar Löwen per set gols (31-24), resultat que li dóna una plaça per a la Final Four de la Lliga de Campions a Colònia.

Semblava impossible, però el Barça d'handbol havia apel·lat a la màgia del Palau Blaugrana des de la derrota contundent al partit d'anada a la pista del Rhein Neckar Löwen (38-31). S'havien venut fins i tot les localitats de visió reduïda i l'ambient ha estat el de les nits històriques, amb la qual cosa només ha estat qüestió de temps que la màgia funcionés (31-24).

Els homes de Xavier Pascual han fet un partit intens, però jugat amb intel·ligència. Sense precipitar-se i amb molta paciència davant la duresa de la defensa alemanya. Karabatic ha rebut de valent, però res ha impedit que es convertís en l'home del partit, seguit de prop per Tomàs i Rutenka, molt motivats, i un Sterbik que ha estat clau sota pals en la primera meitat per evitar que el Rhein Neckar agafés embranzida.

El Barça ha anat al capdavant del marcador des del principi, tot i que la distància rarament ha superat els dos gols al primer temps. Quan tothom signava una diferència de tres al descans, una contra fulgurant de Juanín l'ha elevat a quatre en l'últim segon. Tot era possible.

L'equip alemany ha obligat el català a patir encara més els deu primers minuts de la represa. La duresa defensiva ha acabat amb tres penals en cinc minuts (Niklas Landin n'ha aturat dos) i diverses exclusions fins al final. I, per més que el Barça arribés a diferències de sis gols, un parell de contres ràpides ho deixaven tot una altra vegada com al principi.

No ha estat fins als últims deu minuts quan la resistència teutona s'ha doblegat davant la fe de Karabatic i l'entusiasme de Tomàs. El Palau ha rugit des del moment en què s'ha arribat als vuit gols d'avantatge, però dues dianes de Schmid -pràcticament inèdit fins aquell moment- han servit el final més emocionant que es pogués imaginar.

El Barça ha tingut l'últim atac per restablir els set, i no ha fallat, a banda del fet que als alemanys els han quedat tres segons per fer l'última jugada. Sterbik ha estat atent a l'últim llançament i l'eufòria s'ha desfermat.

L'handbol blaugrana, molt acostumat a les remuntades, no n'havia superat una tan desfavorable des de la Copa d'Europa del 1990, contra el Gotebörg. La del 2014 ha valgut una plaça per a la Final Four de Colònia.