Barça

Últim adéu a Tito Vilanova en una missa multitudinària a la catedral de Barcelona

Familiars, amics, representants del món polític i esportiu, així com la junta directiva i la plantilla al complet del F. C. Barcelona, han donat aquest dilluns l'últim adéu a Francesc "Tito" Vilanova en una multitudinària cerimònia religiosa en memòria de l'entrenador del club blaugrana. Prop de 1.500 persones han assistit a la missa funeral, celebrada a la catedral de Barcelona.

Actualitzat

Familiars, amics, representants del món polític i esportiu així com la junta directiva i la plantilla al complet del F. C. Barcelona han donat aquest dilluns l'últim adéu a Francesc "Tito" Vilanova en una multitudinària cerimònia religiosa en memòria de l'exentrenador del club blaugrana. Prop de 1.500 persones han assistit a la missa funeral, celebrada a la catedral de Barcelona.

Oficiada per l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach, la cerimònia ha comptat amb la presència de la dona de Vilanova, Montse, els seus fills, Carlota i Adrià, així com els seus pares i el seu germà, entre altres familiars del difunt, els quals dissabte ja van recordar la seva figura en un acte íntim al Castell de Peralada (Alt Empordà).

També han honrat la memòria del seu entrenador tota la plantilla del primer equip de futbol, així com els seus assistents i amics Aureli Altimira i Jordi Roura. Aquest últim va ocupar la banqueta del Barça quan, al desembre del 2013, Vilanova va recaure de la seva malaltia i va anar a tractar-se a la ciutat de Nova York.

Precisament Roura, que va conèixer Tito Vilanova a La Masia quan tots dos començaven a jugar en les categories inferiors del Barcelona, ha llegit una entranyable carta de comiat destacant la "valentia" del seu amic. "He admirat la teva valentia, mai no et va tremolar el pols. L'únic moment que et vaig veure indecís va ser quan li vas demanar per sortir a la Montse, l'amor de la teva vida, qui t'ha acompanyat fins al final", ha assenyalat Roura, que ha rememorat moments viscuts a la residència de futbolistes blaugrana.

Davant les moltes peticions per assistir a la cerimònia, l'aforament de la basílica ha hagut de ser ampliat per donar cabuda a 1.500 personalitats del barcelonisme, del món del futbol espanyol i europeu, així com representants polítics. Per això, a l'exterior de l'església, a la plaça de la Catedral, s'han habilitat diverses pantalles on diversos centenars de persones han vist en directe l'acte.

A més dels membres de l'actual junta directiva, capitanejada pel president Josep Maria Bartomeu, els expresidents Agustí Montal, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta i Sandro Rosell s'han assegut en el mateix banc per donar el seu últim adéu al tècnic.

La cerimònia ha acabat amb unes emotives paraules de Carlota i Adrià, els fills de Tito Vilanova, que han destacat la figura del seu pare. "Eres el nostre heroi, el nostre model a seguir", ha destacat Carlota entre llàgrimes. El seu germà, que juga en les categories inferiors del club, també ha recordat amb emoció el pare, "un model com a futbolista i com a persona".

Amb aquesta cerimònia s'ha posat fi als actes oficials en record a Tito Vilanova, la memòria del qual va ser recordada també el cap de setmana passat amb un obituari instal·lat al Camp Nou on van assistir unes 53.000 persones per recordar la figura de l'entrenador.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut