Champions

L'Atlètic de Madrid guanya al camp del Chelsea (1-3) i certifica una final madrilenya a la Champions

L'Atlètic de Madrid jugarà la final de la Lliga Campions contra el Reial Madrid. Els "colchoneros" tornen 40 anys després a la final de la màxima competició europea després de vèncer al camp del Chelsea per 1-3. I això que Fernando Torres havia avançat els de Mourinho. Però Adrián López, Diego Costa, de penal, i Arda Turan han capgirat el marcador i el signe de la semifinal.

A Stamford Bridge, igual que dimarts a Munic, s'ha fet un homenatge per Tito Vilanova i per Bujadin Boskov. A Londres, però, en lloc de silenci hi ha hagut aplaudiments. El 0-0 de l'anada obligava a marcar tots dos equips, però només un ha anat a l'atac, l'Atlètic de Madrid. Un equip valent, tot el contrari que el Chelsea, que ha sortit amb sis defenses a casa seva i ha jugat a especular.

Durant una estona semblava que funcionava. En el minut 36, Azpilicueta ha servit l'1-0 a Fernando Torres, que no ha oblidat les seves arrels i no ha celebrat el gol. Però aquest Atlètic és indomable i no s'arronsa mai. Juanfran ha arribat fins a la cuina i, just un minut abans del descans, ha fet la passada de la mort per Adrián López, que ha empatat. L'asturià era la gran novetat en l'onze de Simeone.

Eto'o ha sortit a la segona part i en només quatre minuts ha desequilibrat el partit, però en contra del seu equip. Penal sobre Diego Costa que ell mateix s'ha encarregat de transformar. Li ha costat perquè la pilota no es quedava quieta. Després de minut i mig intentant col·locar l'esfèrica, l'àrbitre Nicola Rizzoli li ha ensenyat la targeta. Però tot i així, el brasiler no s'ha posat nerviós i ha encarrilat l'eliminatòria.

La glòria "colchonera" ha arribat en el minut 72. Tiago ha repetit el mateix moviment del primer gol, passada profundíssima a Juanfran. La centrada ara ha trobat Arda Turan, que ha rematat al pal però ha marcat en el segon intent.

El Chelsea ha estat un pur reflex de la covardia del seu entrenador i s'ha vist incapaç de donar esperances a la seva parròquia. Terry ha acabat plorant, consolat per alguns jugadors de l'Atlètic. Just abans d'anar-ho a celebrar amb els gairebé 3.000 aficionats "colchoneros" que han donat suport a l'equip a Londres.

Per primera vegada a la història, la final de la Copa d'Europa serà un derbi ciutadà. Es jugarà el dissabte 24 de maig a l'estadi Da Luz de Lisboa.