Cuadrado ha fet l'assistència del primer gol. (Foto: EFE)
Futbol

Colòmbia celebra el retorn al Mundial amb una festassa que Grècia ha hagut de pagar (3-0)

Colòmbia ha entrat amb força al Mundial gràcies a un triomf convincent davant Grècia, el rival més fort sobre el paper que li havia tocat en el grup C. La selecció hel·lènica ha plantat cara, però s'ha encallat mentalment durant massa minuts després d'haver encaixat un gol quan el partit tot just havia començat. Cuadrado ha jugat d'extrem i ha fet una assistència de gol.

El conjunt cafeter ha obsequiat la seva afició, que pràcticament ha omplert l'estadi Mineirao, amb un joc alegre i ofensiu. Tot i així, com si trobés a faltar el lesionat Falcao, no ha estat capaç de definir tantes arribades com ha protagonitzat. Part del mèrit, d'això, també cal concedir-l'hi a la defensa grega, la seva línia més forta.

Guillermo Cuadrado, el teòric lateral que pretén el Barça, ha jugat en posicions avançades i, de fet, ha assistit Armero en el primer gol (minut 5) després d'una jugada d'extrem perfecta.

Cap endavant, Grècia s'ha resumit en una batalla de Samaras contra el món, sempre sense èxit. Ha demanat tanta atenció, l'ariet del Celtic, que,al final, les dues úniques ocasions clares de Grècia les han tingut els seus companys: un xut llarg i sec de Salpingidis que ha obligat Ospina a lluir-se i una rematada al pal de Gekas.

Colòmbia ha seguint atacant i, entre errada i errada, n'ha acabat encertant una al minut 57 gràcies a Teófilo Gutiérrez que, tot i no ser un davanter centre pur, ha demostrat l'oportunisme que calia a la vora de l'àrea petita. El 3 a 0 ha estat obra de James Rodríguez, ja en el temps afegit

La victòria deixa l'equip groc com a líder provisional del grup C i desferma una eufòria retinguda durant setze anys: no s'havia classificat per a les últimes tres Copes del Món.