Les noves samarretes de Catalunya, pel dret a decidir. (Foto: UFEC)
Hoquei patins

El secretari d'estat per a l'Esport titlla d'il·legal la Copa Tricentenari d'hoquei patins

El secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, ha qualificat la Copa Tricentenari d'hoquei patins d'il·legal, a més de lamentar que la Generalitat, segons ell, faci servir aquest torneig amb finalitats polítiques. Les protestes de Cardenal rauen en el fet que els jugadors de la selecció catalana, que participa en el quadrangular amb la selecció francesa, la suïssa i el Noia, lluiran el lema "Catalans want to vote" a la samarreta.

Actualitzat

El secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, ha qualificat d'il·legal la Copa Tricentenari d'hoquei patins, a més de lamentar que la Generalitat, segons ell, faci servir aquest torneig amb finalitats polítiques. Les protestes de Cardenal vénen del fet que els jugadors de la selecció catalana, que participa en el quadrangular amb la selecció francesa, la suïssa i el Noia, lluiran el lema "Catalans want to vote" a la samarreta, a favor de la celebració del referèndum pel dret a decidir.

 

Les crítiques de Cardenal a la Copa Tricentenari, que es podrà veure aquest cap de setmana al canal Esport3, apareixen en una carta de resposta a una queixa de Joana Ortega, en què la vicepresidenta de la Generalitat protestava contra la prohibició d'exhibir banderes com l'estelada, que representa anhels pacífics i democràtics, en esdeveniments esportius. La carta, que anava dirigida a Soraya Sáenz de Santamaría, l'ha respost Cardenal afirmant que no es pot barrejar esport amb política i agafant com a exemple d'aquest mal ús la Copa Tricentenari. En el seu escrit, Cardenal lamenta "que s'utilitzi com a pasquins" els jugadors.

Ramon Basiana, president de la Federació Catalana de Patinatge, ha afirmat que la competició s'ajusta a les normes de la FIRS, i que en cap reglament internacional no s'especifica com han de ser les samarretes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut