Bàsquet

Gasol: "Tenia ofertes importants, però el fonamental era jugar més"

El pivot català Pau Gasol va ser presentat divendres com a nou jugador dels Bulls de Chicago i va reconèixer sentir-se "content" per haver arribat a una de les millors franquícies de l'NBA.

Actualitzat

El pivot català Pau Gasol va ser presentat divendres com a nou jugador dels Bulls de Chicago i va reconèixer sentir-se "content" per haver arribat a una de les millors franquícies de l'NBA.

Després de firmar un contracte per tres temporades i 22 milions de dòlars, el director general dels Bulls, Gar Formen, i l'entrenador, Tom Thibodeau, van acompanyar Gasol en la presentació oficial davant els mitjans de comunicació locals.

Formen, que anteriorment havia presentat també l'ala-pivot espanyol d'origen montenegrí Nikola Mirotic, va destacar que amb l'arribada de Gasol l'equip adquiria la peça perfecta per fer-lo molt més complet i amb aspiracions d'aconseguir el títol. "Hem aconseguit no només un gran jugador sinó un professional que aportarà una experiència de campió com ha demostrat al llarg de tota la seva trajectòria professional", va destacar.

Gasol, que portarà el número 16 a la nova samarreta dels Bulls, va donar les gràcies per la confiança que es té en ell i va reiterar que la decisió d'arribar a una organització de la història i trajectòria de Chicago el feia feliç. "He de dir que no ha estat fàcil, la decisió que he pres, però estic convençut que és la correcta perquè arribo a una organització especial, on podrem aconseguir coses importants", va assenyalar.

El jugador de Sant Boi, de 34 anys, va tornar a explicar tot el procés que havia seguit quant a la decisió d'arribar als Bulls, que va ser molt "meditat", encara que, com havia dit fa un parell de dies a Barcelona, el factor "intuïtiu" també hi va estar present. "Crec que la posició personal, de compromís real que van tenir tots amb mi, des dels jugadors amb els quals em vaig entrevistar o parlem per telèfon, em va demostrar que en l'organització dels Bulls podria encaixar perfectament", va explicar Gasol. "Tenia ofertes importants i encara que el factor econòmic comptava, allò fonamental era que pogués jugar més".

El germà més gran dels Gasol, amb 13 anys d'experiència a la NBA, va admetre que l'oferta dels Spurs de San Antonio, els actuals campions de lliga, va tenir també un gran pes a l'hora de veure les opcions d'aconseguir un altre títol de lliga. Però al final de tot el procés va trobar que els Bulls era el destí que més li convenia amb vista allò que pot ser la recta final de la seva carrera com a professional.

"Sóc conscient, és el meu últim gran contracte i no em queda molt temps de joc, per la qual cosa vull rendir al màxim", va explicar Gasol. "A més, no hi ha cap dubte que amb jugadors com Derrick Rose i Joakim Noah dins dels Bulls hi ha les peces suficients que ens permetin lluitar pel títol, però veurem com es dóna tot el procés".

No obstant això, Gasol, encara que va reconèixer que, com tots els de la seva generació, va créixer veient els triomfs dels Bulls i Michael Jordan en la dècada dels noranta, al final aquell no va ser el factor que el va fer decidir-se per l'equip de Chicago. "És un orgull formar part ara d'aquest equip, però la seva trajectòria no va ser el que més va comptar quan vaig haver de dicidir-me", va valorar. "Ho vaig fer perquè al final de totes les consideracions, Chicago era el destí perfecte i més després de parlar amb tot el personal, inclòs el propietari de l'equip (Jerry Reinsdorf)".

Gasol va reconèixer que no havia estat fàcil deixar els Lakers i els aficionats que li havien donat sempre el seu suport, però que ara estava il·lusionat que pogués rebre la mateixa rebuda i tracte per part dels seguidors dels Bulls. Tampoc li va resultar senzill deixar enrere la gran relació professional i d'amistat que va mantenir amb l'escorta estrella dels Lakers, Kobe Bryant, però tots havien entès com funciona el "negoci" de l'esport professional. "Vam parlar i crec que va entendre perfectament la meva posició per la manera com em va donar el seu suport", va comentar Gasol. "També vaig parlar amb Carmelo Anthony sobre les possibilitats que arribés als Lakers o es quedés a Nova York, amb els Knicks, com així va succeir, però sempre des de la perspectiva que poguéssim jugar junts".

Gasol va voler deixar molt clar que l'ambient personal i de treball que va a trobar a Chicago, ple de compromís i sacrifici, sense cap tipus d'egocentrisme, era el que realment desitjava trobar amb vista a la seva nova etapa professional.

El jugador de Sant Boi, que la temporada passada amb els Lakers va aconseguir mitjanes de 17,4 punts i 9,7 rebots, també va destacar que no tenia cap dubte de la recuperació física completa de Rose i que oferirà un gran rendiment en el camp. "Tots els responsables de l'equip ho pensen i Rose també està convençut d'allò positiu de la seva recuperació", va analitzar Gasol, que va dir que arriba amb la ment oberta quant al gran canvi climàtic que patiria després de passar de les agradables temperatures de Los Angeles i Califòrnia al dur fred de Chicago. "De segur que he de canviar tot el meu vestidor i després assimilar ràpidament tots els consells que em donin per superar de la millor manera el fred".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut