Futbol

Sandro Rosell defensa el fitxatge de Neymar davant el jutge i assegura que ell es va limitar a signar els contractes

Sandro Rosell ha declarat aquest matí davant del jutge Pablo Ruz a l'Audiència Nacional de Madrid. Rosell ha arribat puntual a la seu de l'Audiència, ha defensat el fitxatge de Neymar i ha assegurat que ell es va limitar a signar els contractes dels serveis jurídics del club. L'expresident del Barça està acusat de frau fiscal i d'apropiació indeguda.

Actualitzat

Sandro Rosell ha declarat aquest matí davant del jutge Pablo Ruz a l'Audiència Nacional de Madrid. Rosell ha arribat puntual a la seu de l'Audiència. A dos quarts de deu ha entrat a l'edifici sense voler fer declaracions (i tampoc s'espera que en faci després de declarar). Rosell compareix com a imputat per presumptes irregularitats en el fitxatge de Neymar. Se l'acusa de frau fiscal i d'apropiació indeguda. 

Rosell ha marxat de l'Audiència Nacional després de declarar durant gairebé tres hores i sense contestar preguntes de la premsa. L'expresident del Barça ha defensat davant del jutge Pablo Ruz la legalitat dels contractes que van servir per fitxar el davanter brasiler Neymar; una contractació per la qual, segons ha dit, el club va pagar 57.100.000 d'euros. Sembla que Sandro Rosell ha explicat al jutge que ell es va limitar a signar els contractes que li van fer arribar els serveis jurídics del club i que, segons ha assegurat, estaven ben elaborats. També ha sostingut que, tal com es va dir al principi, el traspàs de Neymar va costar 57.100.000 d'euros: 17.100.000 per al Santos pels drets federatius i 40.000.000 per a l'empresa N&N, propietat del pare del jugador. 

La declaració de Sandro Rosell ha fet ajornar fins a la tarda la del director general Antoni Rossich. Ruz ha citat l'entitat blaugrana per un suposat frau fiscal per valor de 9,1 milions d'euros també en el fitxatge del jugador brasiler.  

El contracte de Neymar es va signar a Barcelona el 3 de juny del 2013 entre el jugador i el seu pare, d'una banda, i Rosell i el president actual del club, Josep Maria Bartomeu, d'una altra. No va entrar en vigor fins al 29 de juliol del 2013 i per un termini de cinc anys. Posteriorment, el jutge va citar a declarar els testimonis d'avui, després de rebre un informe de l'Agència Tributària que confirmava que el Barcelona hauria comès un frau fiscal en defraudar a Hisenda uns 9,1 milions d'euros.

La demanda pot esquitxar també l'actual president, Josep Maria Bartomeu

Primer, caldrà que el jutge escolti Rosell i el club. I en tot cas, després decidirà si imputa Bartomeu i Javier Faus, el vicepresident econòmic, que també van firmar el contracte amb Neymar. Bartomeu ha volgut treure transcendència a aquest fet, i en reiterades compareixences públiques ja ha dit que no pensa dimitir si es confirmés.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut