Futbol

Bany de nostàlgia i un Messi alegre en l'homenatge a Deco

Ánderson Luis de Sousa, Deco, es va acomiadar del futbol en actiu aquest divendres a l'estadi Do Dragao amb un partit d'homenatge de luxe que molts pocs futbolistes podrien tenir. A la gespa, va reunir els dos principals equips de la seva carrera, amb els quals va guanyar la Lliga de Campions: el F. C. Porto del 2004 i el F. C. Barcelona del 2006. Deco va jugar i va marcar amb tots dos equips, que van empatar a quatre.

Anderson Luis de Sousa, Deco, es va acomiadar del futbol en actiu aquest divendres a l'estadi de Dragao amb un luxe de partit d'homenatge que molts pocs futbolistes podrien tenir. A la gespa va reunir els dos principals equips de la seva carrera, amb els quals va guanyar Lliga de Campions: el F.C. Porto del 2004 i el F. C. Barcelona del 2006.

El Barça presentava les absències de Ronaldinho, que a última hora no va rebre el permís de l'Atletico Mineiro, i de Carles Puyol, per raons físiques. De tota manera, el partit va ser un festival de nostàlgia per als culers que van vibrar amb la Champions de París, amb jugadors com Giuly, Gio, Van Bommel, Ezquerro, Oleguer, Belletti, Sylvinho i companys  d'altres temporades com Gudjohnsen, Gerard i Davids. A l'altra banda també hi havia cares conegudes per a l'aficionat blaugrana, com el porter Vítor Baía.

Messi i Eto'o van jugar a la segona part, per coincidir amb l'homentajat, que va alinear-se una meitat amb cada equip.

En el vessant esportiu de la cita, que reunia una gran majoria de futbolistes retirats, val a dir que es van veure més "grassonets" els portuguesos, i que, malgrat això, van ser ells els més entonats al principi. Derlei va obrir el marcador al minut 2 i McCarthy va fer el segon al 14, assistit per Deco.

En la represa tot es va animar amb l'entrada de Messi i Eto'o. L'argentí, amb ganes de moure's i de gaudir del joc, va assistir els dos primer gols blaugrana. Un per a Eto'o (54'), que es va recrear a la línia de gol i l'altre per al mateix Deco (56'). Jankauskas va tornar a avançar el Porto davant Baía, que va jugar la segona part amb el Barça substituint Jorquera, l'únic porter convocat pels catalans. Una cavalcada a l'espai d'Eto'o (67') va tornar a empatar el matx i una assitència del mateix camerunès perquè Messi rematés de cap (80') va acabar de capgirar el marcador.

Els últims cinc minuts, Deco va decidir jugar-los altre cop amb el Porto, i se les va arreglar va fer un altre gol al minut 90, situant l'empat definitiu (4-4) que feia content tothom. L'homenatjat va jugar i va marcar amb tots dos equips, ningú va perdre i tots van marxar amb cara d'haver-s'ho passat bé.