Òscar Cadiach, a l'avantcim del Broad Peak (Foto: www.feec.cat)
Òscar Cadiach, a l'avantcim del Broad Peak (Foto: www.feec.cat)
Muntanyisme

L'alpinista tarragoní Òscar Cadiach renuncia definitivament a l'ascens del Broad Peak

L'alpinista tarragoní de 61 anys Òscar Cadiach ha avortat definitivament l'ascens del Broad Peak (8.047 metres). Tot i que en un principi semblava que podria fer un segon intent després de quedar-se a 22 metres de fer cim, el cansament i la baixa d'una de les integrants de l'expedició han estat les causes de la retirada.

Actualitzat

L'alpinista tarragoní de 61 anys, Òscar Cadiach, ha avortat definitivament l'ascens del Broad Peak (8.047 metres). Cadiach, que de moment no podrà ser el primer català en coronar catorze vuit mils, ha renunciat a fer el cim pel cansament i la baixa d'una de les integrants de l'expedició, la metgessa Anna Pujol.

El repte haurà d'esperar. Cadiach avorta definitivament i deixa per una ocasió millor l'intent de convertir-se en el primer català que corona sense oxigen els "catorze vuit mils" del planeta, una fita que només han aconseguit quinze alpinistes, tots més joves. De totes maneres, l'expedició ja va fer cim, dijous passat, amb Jesús Morales i l'andorrà Oriol Ribas, ambdós en solitari.

Anar al contingut