Fórmula 1

Ricciardo guanya i Alonso torna al podi en un final d'infart al G. P. d'Hongria

Daniel Ricciardo ha estat el guanyador d'una cursa espectacular al Gran Premi d'Hongria, en la qual Fernando Alonso ha tornat a pujar al podi després d'una exhibició de pilotatge al llarg de tota la cursa. Hamilton ha fet la proesa d'acabar tercer, quan havia sortit des del "pit lane". Ha lluitat per la victòria fins a dues voltes del final i ha acabat davant del seu company Nico Rosberg.

Actualitzat

Daniel Ricciardo ha estat el guanyador d'una cursa espectacular al Gran Premi d'Hongria, en la qual Fernando Alonso ha tornat a pujar al podi després d'una exhibició de pilotatge al llarg de tota la cursa. Hamilton ha fet lla proesa d'acabar tercer, quan havia sortit des del "pit lane". Ha lluitat per la victòria fins a dues voltes del final i ha acabat davant del seu company Nico Rosberg.

Els pilots han pres la sortida amb pneumàtics intermedis perquè havia plogut minuts abans i la pista era plena d'aigua. Rosberg ha encapçalat la classificació en les primeres voltes davant Bottas, Vettel i Alonso, que havien intercanviat ja les posicions en la primera volta. Ricciardo havia perdut posicions i Hamilton després d'una sortida de pista en la primera volta començava a remuntar posicions.

En la vuitena volta, però, primer cop de teatre. Sortida de pista de Marcus Ericsson i entrada del cotxe de seguretat. La pista s'estava eixugant. Els quatre primers classificats ja havien passat per l'entrada de boxes, però a partir del cinquè, Daniel Ricciardo, tots han aprofitat l'ocasió per aturar-se i posar els pneumàtics de sec. Button, que anava rere Ricciardo, se  l'ha jugat i ha tornat a posar pneumàtics per a aigua.

El pilot australià de Red Bull s'ha trobat, doncs, en el primer lloc quan els quatre primers han fet la seva aturada, quan ja s'havia fet una volta amb el cotxe de seguretat i han quedat una mica endarrerits. Concretament darrere dels dos pilots de McLaren, però davant Hamilton, que continuava remuntant. Dins d'aquest grup Alonso ha guanyat posicions després de superar Vettel i Bottas. El pilot finlandès, com Felipe Massa, havia optat per fer servir pneumàtics més durs. El pilot de Ferrari també s'ha trobat davant Button i Magnussen, ja que com que no ha plogut més han hagut de parar per posar compostos de sec.

Nova entrada del cotxe de seguretat, en la volta 23, a causa de l'espectacular sortida de pista de Sergio Pérez Ricciardo, i els dos pilots de Williams s'han aturar al box. Poc després ha seguit el mateix camí Nico Rosberg i això ha deixat Fernando Alonso en la primera posició. Ferrari ha optat perquè el seu pilot fes només una aturada més al box, de manera que l'asturià s'ha vist obligat a fer un relleu de 32 voltes amb el pneumàtic més tou. Els seus rivals més directes, excepte Hamilton, han fet tres aturades, i això els ha permés arribar al final amb pneumàtics en més bon estat.

Alonso, en una de les millors actuacions de la seva carrera esportiva, no ha pogut aguantar el darrer atac de Daniel Ricciardo, que l'ha superat a dues voltes del final, però ha pogut mantenir Hamilton rere seu. La victòria ha estat pel pilot de Red Bull, que d'aquesta manera ha aconseguit la segona victòria de la temporada. L'australià és, per ara, l'únic pilot que ha guanyat curses a part dels de Mercedes.

El podi l'ha completat Lewis Hamilton, que ha fet l'última part de la carrera amb pneumàtics durs. Abans de la darrera aturada de Rosberg, a Mercedes li han demanat que deixés passar el seu company d'equip, però l'anglès no ha seguit les indicacions. Després s'ha queixat d'aquella ordre ja que, segons ell, tant l'un com l'altre estaven en lluita directa. Rosberg portava pneumàtics tous i ha pressionat Hamilton per avançar-lo, però no ho ha aconseguit. El pilot alemany d'origen finlandès continua líder del Mundial, però amb només 11 punts d'avantatge sobre el seu company, que n'ha recuperat tres.

Felipe Massa ha acabat cinquè davant Kimi Räikkönen, que ha obtingut el millor resultat des del seu retorn a Ferrari. Darrere seu s'han classificat Vettel i Bottas, dues víctimes més de l'entrada del primer cotxe de seguretat. El pilot de Red Bull ha perdut temps a causa d'una espectacular virolla en la qual ha arribat a tocar lleument amb el mur. Tot i això, ha pogut acabar. Bottas i Massa, per la seva banda, han estat víctimes d'una errada estratègica de Williams, que els ha posat pneumàtics de sec que han hagut de canviar ràpidament a boxes, perquè no tenien bon rendiment.

Jean-Éric Vergne, que ha estat molt combatiu en la primera part de la cursa, i Jenson Button, han estat els últims pilots que han marcat punts.

 

Classificació

1.  Daniel Ricciardo   Red Bull-Renault         1h53m05.058s

2.  Fernando Alonso    Ferrari                       +5.225s

3.  Lewis Hamilton     Mercedes                      +5.857s

4.  Nico Rosberg       Mercedes                      +6.361s

5.  Felipe Massa       Williams-Mercedes            +29.841s

6.  Kimi Räikkönen     Ferrari                      +31.491s

7.  Sebastian Vettel   Red Bull-Renault             +40.964s

8.  Valtteri Bottas    Williams-Mercedes            +41.344s

9.  Jean-Éric Vergne   Toro Rosso-Renault           +58.527s

10.  Jenson Button      McLaren-Mercedes           +1m07.280s

11.  Adrian Sutil       Sauber-Ferrari             +1m08.169s

12.  Kevin Magnussen    McLaren-Mercedes           +1m18.465s

13.  Pastor Maldonado   Lotus-Renault              +1m24.024s

14.  Daniil Kvyat       Toro Rosso-Renault             -1 volta

15.  Jules Bianchi      Marussia-Ferrari               -1 volta

16.  Max Chilton        Marussia-Ferrari               -1 volta

                                                           

Retirats                                      

                                                           

    Esteban Gutiérrez  Sauber-Ferrari                33  voltes

    Kamui Kobayashi    Caterham-Renault              25 voltes

    Sergio Pérez       Force India-Mercedes          23 voltes

    Nico Hülkenberg    Force India-Mercedes          15 voltes

    Romain Grosjean    Lotus-Renault                 11 voltes

    Marcus Ericsson    Caterham-Renault               8 voltes

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut