Barça

S'amplia la querella per demanar la imputació de Josep Maria Bartomeu i Javier Faus pel cas del fitxatge de Neymar

El "cas Neymar" i els números del seu contracte pel Barça no està tancat, ni de bon tros. El soci Jordi Cases, a través del seu advocat Felipe Izquierdo, ha confirmat a TV3 que ha presentat els papers per demanar la imputació del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i del vicepresident econòmic del club, Javier Faus

Actualitzat

El "cas Neymar" i els números del seu contracte pel Barça no està tancat, ni de bon tros. El soci Jordi Cases, a través del seu advocat Felipe Izquierdo, ha confirmat a TV3 que ha presentat els papers per demanar la imputació del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i del vicepresident econòmic, Javier Faus. S'amplia, així, a més persones la querella pel cas obert d'apropiació indeguda, un cop ja l'està analitzant l'Audiència Nacional per un presumpte delicte fiscal. Ara el jutge haurà de decidir si també imputa Bartomeu i Javier Faus.

Felipe Izquierdo ha explicat les dues raons per les quals han decidit ampliar la querella. La primera raó és que volen que siguin tant Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell com Javier Faus, com a persones físiques, els que hagin d'assumir les quantitats econòmiques en forma de multes o sancions que es derivin de la sentència definitiva. La segona raó és per aclarir la causa dels tres contractes relacionats amb el fitxatge de Neymar, que, segons Izquierdo, tenen una causa "inexistent o com a mínim innecessària". Aquests contractes són el de "scouting", de 2 milions; el de 4 milions per buscar patrocinadors al Brasil, i el de 40 milions, que, segons la directiva del Barça, són una indemnització.

Tot i que fa just una setmana l'expresident del Barça Sandro Rosell i el director general del club, Antoni Rossich, van declarar a l'Audiència Nacional que en el fitxatge de Neymar no hi havien intervingut ni Josep Maria Bartomeu ni Javier Faus, el soci del club Jordi Cases ha decidit ampliar la querella ja que les firmes de Bartomeu i Faus apareixen en els contractes de l'operació per fitxar el jugador brasiler i per això Cases entén que també en són responsables. Tenint en compte que el jutge i el fiscal encarregats del cas estan a punt de fer vacances, no s'espera una decisió sobre la imputació de Bartomeu i Faus fins al mes de setembre.

Faus diu que no dimitirà

En la roda de premsa on feia el balanç econòmic de l'any, a Javier Faus se li ha preguntat sobre el tema i ha estat taxatiu en afirmar que: "no dimitiria si acabo imputat. Estem tranquils. Si el senyor Cases vol aportar alguna cosa més, a nosaltres se'ns escapa.".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut