Ciclisme

La Fiscalia de Rimini reobre el cas de la mort de Marco Pantani per sospita d'assassinat

A Marco Pantani el van trobar mort fa deu anys, i en principi es va considerar que havia estat causa d'una sobredosi de cocaïna. Ara, però, la fiscalia de Rimini ha reobert el cas ja que sospita que Pantani va ser assassinat. Una possibilitat que sempre va defensar la família del ciclista, que afirma que a Pantani el van lligar i li van donar cops i que després algú li va fer beure aigua amb cocaïna per simular una mort per sobredosi.

Actualitzat

La Fiscalia de Rimini ha reobert el cas de la mort del ciclista italià Marco Pantani per una suposada sobredosi de cocaïna el 14 de febrer del 2004 amb la nova hipòtesi d'assassinat, segons va avançar ahir a la nit el diari "La Gazzetta dello Sport".
   
La notícia va ser confirmada amb un missatge a la xarxa social Facebook per Tonina, la mare del corredor, que des de sempre sosté que el seu fill no va morir de sobredosi i que ha lluitat per reobrir el cas. "Fa 16 anys, el 2 d'agost, Marco guanyava el Tour (...) A tots els aficionats i en particular als que han cregut i estimat Marco els comunico que el cas està reobert per homicidi", va explicar Tonina Pantani en la seva pàgina de Facebook.
   
Paolo Giovagnoli, fiscal en cap de Rimini, localitat on va ser trobat mort en un hotel l'exciclista italià, va acceptar el recurs presentat per la família Pantani en què es defensa que el corredor va ser assassinat i presenta una sèrie de proves. Segons la tesi de l'advocat de la família Pantani, Antonio de Rensis, el ciclista va ser colpejat i obligat a beure cocaïna diluïda en aigua i després els agressors van simular la mort per sobredosi.

"La Gazzetta dello Sport" reconstrueix avui la teoria de l'assassinat de Pantani en explicar que el dia de la mort de Pantani algunes persones van pujar des del garatge per no ser vistes a l'habitació de l'hotel Le Rose de Rimini. Pantani, segons les proves aportades per la família, va trucar fins a dues vegades a la recepció de l'hotel perquè avisessin els Carabinieri que estava sent molestat.
   
El corredor va ser colpejat i immobilitzat, segons algunes ferides que presentava al cap i als canells i que no van ser preses en consideració en la primera investigació. I els agressors el van obligar a beure cocaïna, segons els resultats d'una nova perícia que sosté que la quantitat de droga trobada en el cos de Pantani només es pot ingerir diluïda en aigua. La mare també ha sostingut sempre que un parell de jaquetes per esquiar van ser trobades a la seva habitació, però ell havia arribat a aquest hotel sense equipatge.
   
Els resultats de l'autòpsia practicada a l'escalador italià, que va morir als 34 anys, va ser de sobredosi de cocaïna i el forense va descartar que s'hagués volgut suïcidar. Per la mort del campió del Tour i del Giro el 1998 van ser condemnades quatre persones per haver proporcionat droga a Pantani i se'ls va acusar d'homicidi imprudent, però posteriorment un d'ells, Fabio Carlino, va ser absolt. Els altres imputats en el cas, els traficants Fabio Miradossi i Ciro Veneruso i el peruà Ramírez Cova van pactar penes que anaven des dels quatre anys i deu mesos a l'any i onze mesos de presó.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut