Bàsquet

Espanya i els Estats Units, les grans favorites del Mundial de bàsquet que comença aquest cap de setmana

Aquest dissabte comença el Mundial de bàsquet que es disputa a Espanya. Les nombroses absències de la selecció nord-americana, actual campiona del món, alimenten les esperances espanyoles d'aconseguir l'or. El combinat que dirigeix Orenga compta amb quatre catalans: els germans Gasol (Pau i Marc), Joan Carles Navarro i Ricky Rubio

Actualitzat

Aquest dissabte comença el Mundial de bàsquet que es disputa a Espanya. Les nombroses absències de la selecció nord-americana, actual campiona del món, alimenten les esperances espanyoles (amb 6 jugadors NBA) d'aconseguir l'or. El combinat que dirigeix Orenga compta amb quatre catalans: els germans Gasol (Pau i Marc), Joan Carles Navarro i Ricky Rubio. El gran dels Gasol i Navarro son dos dels supervivents de la generació del 80, que ha portat el bàsquet espanyol a assolir els seus èxits més importants. Aquest campionat podria ser el comiat internacional d'aquesta fornada excepcional de jugadors.

Per sumar el seu segon or en un Mundial, els Gasol i companyia hauran de batre els seus rivals. El més temible, els Estats Units. Les grans estrelles de l'NBA són baixa per lesió o s'han esborrat, però el combinat que dirigeix Mike Krzyzewski segueix sent molt perillós. Sense la polivalència de Lebron James, Kevin Durant o Carmelo Anthony en les posicions d'aler o aler pivot, l'equip presenta una bateria exterior amb moltíssima capacitat anotadora, tant des de la distància com penetrant, i un joc interior amb molta corpulència i qualitats atlètiques. L'espectacle en els seus partits està assegurat. Les dues seleccions només es poden trobar si arriben a la final.

Els obstacles en el camí dels favorits

La resta d'equips donen per descomptat que la final la jugaran Espanya i els Estats Units, però estaran atents per aprofitar una possible ensopegada dels favorits. Croàcia, amb el canoner Bojan Bogdanovic i els blaugranes Tomic i Hezonja, es perfila com la tercera potència, si no és que es troba amb Espanya en vuitens o quarts. Brasil, amb un joc interior NBA (Splitter, Nené Hilario i Anderson Varejao) i la direcció de Marcelinho Huertas podria ser un altre dels obstacles dels amfitrions en el seu camí a la final.

França, actual campiona d'Europa, ha perdut molt de potencial amb les baixes de Tony Parker i Joakim Noah, i el mateix li passa a Argentina amb les absències de Ginobilli i Delfino. Tots dos equips es troben, juntament amb la sempre combativa Sèrbia, en la part del quadre del torneig d'Espanya. Com a principals rivals dels EUA en el seu camí de la final podríem citar la veterana Lituània, la pujant Ucraïna i la lluitadora Austràlia. Els nord-americans jugaran els seus partits de vuitens, quarts i semifinals (si es classifiquen tal com preveuen els pronòstics) a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut