Bouhanni provant d'obstaculitzar la progressió de Matthews. (Foto: EFE)
Ciclisme

Bouhanni s'imposa a l'esprint en una etapa plana clàssica de la Vuelta

Nacer Bouhanni ha guanyat a l'esprint la vuitena etapa de la Vuelta, entre Baeza i Albacete, que presentava un recorregut pla de 207 quilòmetres. La victòria del francès ha portat polèmica, a causa d'un gest final poc esportiu, llançant mig cos i el colze contra Michael Matthews, que semblava que l'anava a atrapar sobre la mateixa línia final.

Actualitzat

Nacer Bouhanni ha guanyat a l'esprint la vuitena etapa de la Vuelta, entre Baeza i Albacete, que presentava un recorregut pla de 207 quilòmetres. La victòria del francès ha portat polèmica, a causa d'un gest final poc esportiu, llançant mig cos i el colze contra Michael Matthews, que semblava que l'anava a atrapar sobre la mateixa línia final. L'equip Orica fins i tot ha presentat una reclamació, que els jutges han acabat desestimant.

El gruix de l'etapa ha estat més tranquil. Amb un traçat còmode i sense vents massa forts al principi, el pilot ha rodat amb placidesa i a un bon ritme (46 km/h de mitjana), amb els homes de l'Sky encapçalant la comitiva.

Les hostilitats han començat quan s'ha entrat en els últims trenta quilòmetres. Ha arribat vent de cara i el gran grup s'ha escapçat en diverses seccions, a més d'alguns intents de fuga amb protagonistes principals (Froome, Contador, Evans, Valverde, Sagan, Quintana, Bennati) que han sobreviscut poc, però encara prou per oferir espectacle.

Amb l'arribada massiva a Albacete, tota possibilitat de canvi en la classificació general ha quedat neutralitzada. Alejandro Valverde manté el lideratge, a quinze segons de Nairo Quintana, divuit d'Alberto Contador i vint de Chris Froome.

Anar al contingut