Pau Gasol i Joan Carles Navarro, dos dels veterans d'Espanya (Foto: EFE)
Bàsquet

Espanya i els Estats Units apallissen els rivals en el seu debut en el Mundial

Espanya ha debutat en el seu Mundial amb un triomf davant un Iran que ha intentat plantar cara però que no ha pogut seguir el ritme de joc dels amfitrions (90-60). Més contundent ha estat el triomf dels Estats Units contra Finlàndia (114-54). Els favorits comencen la competició marcant territori.

Serge Ibaka i Felipe Reyes no han jugat per precaució davant les petites lesions que arrosseguen. Espanya no ho ha notat. Pau Gasol ha estat el màxim encistellador del duel, amb 33 punts, que el situen al capdavant de la llista d'anotadors del torneig. El seu germà Marc ha arribat a les dobles figures amb 15 punts i 10 rebots.

L'Iran s'ha posat al davant en el marcador en els primers minuts gràcies a l'encert del seu base Kamrani (18 punts). Però quan la selecció espanyola ha agafat el ritme, el signe del partit ha canviat. En el començament del segon quart, l'Iran ha intentat treure profit de la seva torre de 2,18, l'excompany de Marc Gasol als Grizzlies Hamed Haddadi (16 punts i 15 rebots).

Amb una defensa en zona han aconseguit frenar momentàniament el joc ofensiu dels homes d'Orenga, fins que Espanya ha recuperat la seva velocitat. Al descans el resultat era de 48 a 33. La segona part ha estat plàcida per a Espanya, tret d'uns moments en què l'Iran ha encadenat uns moments de certa brusquedat. El marcador final ha estat un clar 90 a 60, en el primer partit d'Àlex Abrines (2 punts) amb la selecció espanyola absoluta.

Festival ianqui

Els Estats Units han guanyat sense cap mena de problemes el seu duel davant Finlàndia. La diferència en el marcador ha estat demolidora, 114 a 54. El segon quart ha estat especialment sagnant per als finlandesos, ja que han encaixat 29 punts i només han anotat dos tirs lliures. L'entrenador nord-americà Mike Krzyzewski ha pogut repartir els minuts entre tots els seus jugadors. Klay Thompson amb 18 punts i Anthony Davis amb 17 han estat els màxims encistelladors.