Futbol

El Barça pot recuperar Neymar per al sempre dur compromís de Vila-real, on Iniesta no ha viatjat

La fiabilitat del Barça de Luis Enrique es posarà a prova aquest diumenge (19.00) al Madrigal, on es trobarà un Vila-real que ha arrencat amb força la temporada, en acumular tres victòries en tres partits, dues de les quals han estat en la fase de grups de l'Europa League.

Actualitzat

La fiabilitat del Barça de Luis Enrique es posarà a prova aquest diumenge (19.00) al Madrigal, on es trobarà un Vila-real que ha arrencat amb força la temporada, en acumular tres victòries en tres partits, dues de les quals han estat en la fase de grups de l'Europa League.

L'equip de Luis Enrique va acabar la primera jornada com a líder després d'una victòria convincent davant l'Elx (3-0) i ara li toca ratificar, al feu d'un rival més sòlid, la fiabilitat i les bones sensacions que va deixar intuir fa set dies. L'atzar del calendari ha volgut que el primer desplaçament sigui davant un rival competitiu, en la que per a molts és una de les primeres proves de nivell que haurà de sortejar a punt d'entrar en una aturada de seleccions i abans de l'inici de la Lliga de Campions.

El partit promet ser intens, si es tenen en compte els precedents de temporades anteriors, ja que el Madrigal passa per ser un dels camps en el qual l'equip blaugrana s'ha vist bastant pressionat des que el Vila-real milita a Primera. Allà mateix va aconseguir l'última victòria de la Lliga passada, un 2 a 3 agònic amb dos penals a favor.

Dels enfrontaments al terreny dels castellonencs, l'estadística mostra cinc victòries locals, dos empats i set victòries visitants, i encara que el Barcelona ha estat capaç de sumar més triomfs, el Vila-real ha aconseguit no perdre en la meitat dels xocs. Si bé el Barça no perd al Madrigal des de la temporada 2007-08, no se'n pot refiar. Entre altres coses, es retrobarà amb Javier Espinosa i Giovani dos Santos, jugadors criats a la Masia.

Per consolidar les bones sensacions de la primera jornada, Luis Enrique recupera Neymar, que dissabte va rebre l'alta mèdica després de ser baixa en el debut de la Lliga per un esquinç en el turmell esquerre. Per contra, perd Andrés Iniesta, que arrossega molèsties al genoll esquerre. Així les coses, un dels principals dubtes en l'alineació és saber qui supleix el manxec. El tècnic haurà d'escollir entre la veterania de Xavi o la joventut de Sergi Roberto per completar la columna vertebral, formada per Rakitic i Sergio Busquets.

També falta saber qui seran els acompanyants de Leo Messi en atac. Totes les travesses apunten al fet que Neymar entrarà a l'onze. Per això, el tècnic compta amb la feina de Pedro, la visió de joc de Rafinha i l'olfacte golejador del jove Munir per ocupar una de les tres posicions d'atac.

Tampoc no està clara la parella de Mathieu en l'eix de la defensa. Mascherano és baixa per sanció i fins ahir tot feia pensar que Gerard Piqué ocuparia el seu lloc a l'onze. Però les declaracions del seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, en què assegurava que el central català arrossega molèsties en el maluc no tanquen les portes de la titularitat a Marc Bartra.

El Vila-real vol seguir amb la seva bona ratxa inicial de campionat, després d'haver guanyat els tres primers partits oficials. Amb això, i després de guanyar el Llevant (0-2), victòria a la qual se sumen les golejades a l'Astanà, arriba a aquest quart compromís amb bones sensacions. A més, serà l'estrena de l'equip com a local en el campionat de Lliga, cosa que pot suposar un factor de motivació afegit.

Marcelino García Toral no va fer pública la llista de convocats fins al vespre de dissabte. Els escollits són Asenjo, Juan Carlos, Mario, Rukavina, Jaume Costa, Gabriel, Musacchio, Víctor Ruiz, Trigueros, Bruno, Pina, Moi Gómez, Espinosa, Cani, Cheryshev, Giovani, Vietto i Gerard MorenoJokic, Hernán Pérez i Uche són baixa per lesió, igual que un altre exblaugrana, Jonathan dos Santos, encara en fase de recuperació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut