Esmaixada de Batum per França (Foto: EFE)
Bàsquet

Un tir lliure de Lauvergne a l'últim segon dóna la victòria a França davant Sèrbia (74-73)

En el grup d'Espanya, França ha derrotat Sèrbia 74 a 73 gràcies a un tir lliure de Joffrey Lauvergne (19 punts, 6 rebots) a poc més d'un segon per al final. En un duel entre dos dels equips més forts del grup B Croàcia ha superat l'Argentina (90-85) tot i els 30 punts d'un gran Luis Scola.

En el grup A, el d'Espanya, França ha derrotat Sèrbia 74 a 73 gràcies a un tir lliure de Joffrey Lauvergne (19 punts, 6 rebots) a poc més d'un segon pel final. Després d'arribar perdent al descans, els francesos han optat per un joc ràpid i exterior en el tercer quart davant la superioritat interior de Sèrbia amb el pivot Raduljica (21 punts, 7 rebots). Amb l'encert de Diot (15 punts) i Jackson (12 punts) han igualat el marcador. En un final ajustat, Sèrbia no ha sabut aprofitar el petit avantatge de què disposava.

Iran ha aconseguit un parcial inicial de 5 a 13, però ha acabat clarament superat per un Brasil (79-50) que ha pogut dosificar als seus jugadors. Només Àlex Garcia (12 punts) ha arribat als 20 minuts en pista.

Scola no pot superasr Croàcia

En un duel entre dos dels equips més forts del grup B, Croàcia ha superat l'Argentina (90-85) tot i els 30 punts d'un gran Luis Scola. Els balcànics, recuperats del seu ensurt de la primera jornada davant les Filipines, han tret el màxim profit dels seus exteriors Simon (18 punts) i Bojan Bogdanovic (16 punts) i del talent del jove Dario Saric (16 punts).

Senegal ha sumat el seu primer triomf en el Mundial a costa d'una Puerto Rico indolent en defensa (82-75) i que ha perdut per lesió Carlos Arroyo. El pivot Gorgui Dieng, company de Ricky Rubio als Timberwolves, ha tornat a jugar un partit molt complet (18 punts, 13 rebots). Grècia ha superat les Filipines per 82 a 70. L'estrella asiàtica, el jugador NBA Andray Blatche, només es preocupa per anotar i la seva selecció, de poc potencial, ho nota.

Exhibició de Francisco Garcia

En el Grup C, la República Dominicana ha derrotat Nova Zelanda (76-63) amb una gran exhibició en el llançament del jugador dels Houston Rockets Francisco García: 29 punts amb una sèrie de 6 de 8 en el tirs de 2 punts i 5 de 7 en els triples. La selecció caribenya ha demanat un temps mort amb el partit resolt, a 10 segons del final, però curiosament han renunciat al seu últim atac. Finlàndia ha inaugurat el seu caseller de victòries guanyant una Ucraïna (81-76) que ha acusat molt la lesió de turmell de Gladyr en el primer quart.

Els germans Dragic, imparables

Eslovènia, liderada pels germans Dragic (22 punts per Zoran i 18 i 6 assistències per Goran) ha superat un Mèxic (89-68) que només ha plantat una mica de cara en el marcador en el segon quart. Austràlia ha superat amb comoditat Corea del Sud (89-55) amb Joe Ingles de màxim encistellador (17 punts). Angola li ha donat molts problemes a Lituània. Fins i tot ha arribat a posar-se davant en el marcador durant gran part del segon quart. Al final, però, els lituans han guanyat per 75 a 62.