Kenneth Faried jugant per sobre de la cistella (Foto: EFE)
Bàsquet

Turquia dóna un ensurt als Estats Units en plantar-los cara durant gairebé tres quarts

Els Estats Units han guanyat Turquia (98-77) després de patir el primer ensurt del Mundial. Els turcs els han plantat cara i han liderat el marcador durant molts minuts. La parella interior Davis-Faried ha estat clau en el triomf dels nord-americans.

Els turcs han fet patir els Estats Units defensant fort, tancant el seu rebot defensiu i buscant un ritme lent en atac. Això els ha permès arribar al descans amb 5 punts d'avantatge, 35 a 40, i un clar avantatge en els rebots capturats: 21 propis per 12 dels nord-americans.

Els homes de Mike Krzyzewski han tornat dels vestidors disposat a no fer més concessions mostrant tot el seu potencial amb la parella interior formada per Anthony Davis (19 punts, 6 rebots) i un descomunal Kenneth Faried (22 punts, 8 rebots). Els turcs han resistit gràcies al seu extraordinari encert en el llançament triple, però han acabat l'espectacular tercer quart 6 punts a sota en el marcador.

El començament de l'últim quart dels nord-americans, aprofitant el cansament de Turquia, ha estat demolidor. Un parcial de 10 a 0 ha acabat amb les esperances otomanes mentre els ianquis adornaven les seves accions, especialment amb esmaixades de Davis. Al final, 21 punts d'avantatge per als EUA.