Emelie Forsberg (Foto: Lymbus Life SL)
Curses de Muntanya

Kilian Jornet al capdavant de la Tromsö Skyrace

Aquest cap de setmana la localitat noruega de Trömso acull la 1a edició de la Tromsö Skyrace. Els atletes Kilian Jornet i Emelie Forsberg estaran al capdavant d'aquesta prova amb la que pretenen ensenyar a corredors de l'èlit mundial una prova de gran bellesa i dificultat tècnica que transcorrerà entre fiords i glaciars.

Actualitzat

Aquest cap de setmana la localitat noruega de Trömso acull la 1a edició de la Tromsö Skyrace, una cursa de 42 quilòmetres i 4.300m de desnivell positiu amb un traçat tècnic, situada a 350 quilòmetres del Cercle Polar Àrtic.

També es celebrarà la Miniskyrace amb 9 quilòmetres i 1.600m de desnivell positiu.

Els atletes Kilian Jornet i Emelie Forsberg estaran al capdavant d'aquesta prova amb la que pretenen ensenyar a corredors de l'èlit mundial una prova de gran bellesa i dificultat tècnica que transcorrerà entre fiords i glaciars. La cursa sortirà dissabte a les 08.00 i durant el recorregut es coronaran els pics Tromsdaltinden (1.238m) i Hamperokken (1.404m).

Participaran 130 atletes de 25 nacionalitats, entre ells l'americà Dakota Jones i el francès Mathéo Jacquemoud, actual campió del món d'esquí i company de Kilian Jornet en el rècord d'ascens i descens del Mont-Blanc

Segons Kilian Jornet, que també té previst participar a la prova: "Tinc molta il·lusió posada en aquesta cursa i en que els participants puguin descobrir aquestes muntanyes que són molt especials per a mi, crec que es viurà un bon ambient durant tota la cursa. Estic acostumat a veure les curses com a participants així que poder veure el que hi ha darrera és un repte molt interessant. L'equip de voluntaris han fet un gran treball  i crec que viurem un gran dia d'skyrunning".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut