Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya el G. P. d'Itàlia i s'acosta a Rosberg en el liderat del Mundial de Fórmula 1

Lewis Hamilton ha guanyat el G. P. d'Itàlia per davant del seu company a Mercedes, Nico Rosberg. Felipe Massa (Williams) ha tancat el podi, hi ha entrat davant del seu company d'escuderia, Valteria Bottas. Fernando Alonso ha abandonat per problemes tècnics a la volta 29, el seu primer abandonament de la temporada.

Actualitzat

 

Amb la seva victòria en el Gran Premi d'Itàlia Lewis Hamilton s'ha apropat una mica al seu company Nico Rosberg en la classificació del Mundial. El pilot alemany ha comés una errada quan encapçalava la cursa i s'ha vist superat pel seu company que havia perdut posicions en el moment de la sortida. Felipe Massa ha completat el podi i Fernando Alonso s'ha hagut de retirar per primera vegada en aquest Mundial, per no trencar el motor del seu Ferrari.

 

La cursa s'ha posat malament per a Hamilton que tot i ocupar la "pole" ha fet patinar les rodes en el moment de la sortida. Rosberg l'ha superat sense problemes i el pilot anglès també ha vist com el superaven Kevin Magnussen i Felipe Massa. Hamilton ha anat avançant els rivals que tenia davant, però mentre tant el seu company d'equip ja havia agafat un avantatge important. Les seves posicions no han canviat ni desprès de l'únic canvi de pneumàtics que han fet. Al cap dunes voltes, però, Hamilton ha pressionat Rosberg de valent, fins que el líder del Mundial ha comés una errada de frenada que l'ha obligat a agafar l'escapatòria de la primera "chicanne" del circuit. Hamilton ha avançat d'aquesta manera al seu company. Abans de l'aturada a boxes, Rosberg ja havia experimentat problemes en el mateix lloc, però en aquella ocasió no ha perdut tant de temps perquè Hamilton el superés. A partir d'aquell moment Hamilton, que ha riscos innecessaris al llarg del Gran Premi ha marcat un ritme que l'ha deixat fora de l'abast de Rosberg. Aquesta ha estat la sisena victòria de Hamilton, i el setè doblet de Mercedes en aquest Mundial.

No hi ha hagut pràcticament lluita pel tercer lloc, donat que Valteri Bottas, segon en l'engraellat, també ha perdut posicions en la sortida, en part perquè es travava exactament rere Lewis Hamilton. Felipe Massa s'ha quedat sol i com ha vist que no podia seguir el ritme dels pilots de Mercedes desprès de que Hamilton el passés, ha mantingut un ritme molt regular que l'ha permès fer el seu primer podi de la temporada. Bottas ha passat en la novena posició a l'acabament de la primera volta, i de mica en mica ha anat superant tots els rivals. La seva ha estat la remuntada més espectacular i al final ha tingut com a premi la quarta posició final rere els pilots de Mercedes i el seu company Felipe Massa.

Molt ben portada des del box la cursa dels dos pilots de Red Bull que, tot i la manca de velocitat dels seus monoplaces ha dut a terme una estratègia que els ha permès acabar cinquè i sisè. El campió del mon ha estat el primer en aturar-se al box a canviar pneumàtics, fet que l'ha situat en una posició sense transit en una bona fase de la cursa, tot i que ha hagut d'acabar amb els pneumàtics desfets. El seu company Daniel Ricciardo no era entre els deu primers en les primeres voltes de la cursa, però de mica en mica ha anat remuntant. L'australià ha cuidat molt be el primer joc de pneumàtics i s'ha aturat molt tard a fer el canvi. Això l'ha permès fer l'ultima part de la cursa amb els pneumàtics en millor estat, i avançar als pilots de McLaren, "Checo" Perez i finalment Sebastian Vettel. El seu company d'equip li ha ofert resistència, però no ha pogut impedir que l'australià el superés.

Decepció a Ferrari per la cursa que han hagut de dur a terme Fernando Alonso i Kimi Raikkonen. El pilot asturià en prou feines podia seguir el ritme de Button, Magnusseni Perez, i al final no ha pogut acabar perquè ha deixat de funcionar un dels motors elèctrics del seu Ferrari, cosa que deixava en una situació difícil al bloc motor normal, de manera que l'equip li ha demanat que s'aturés per no trencar el motor. Kimi Raikkonen ha entrat desè, però ha guanyat una posició a causa de penalització de cinc segons de Kevin Magnussen per pilotatge perillós en la seva lluita amb Valtteri Bottas.

Classificació

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h19m10.236s
2 Nico Rosberg Mercedes 3.175s
3 Felipe Massa Williams/Mercedes 25.026s
4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 40.786s
5 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 50.309s
6 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 59.965s
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m02.518s
8 Jenson Button McLaren/Mercedes 1m03.063s
9 Kimi Raikkonen Ferrari 1m03.535s
10 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 1m06.171s
11 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1m11.184s
12 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1m12.606s
13 Jean-Eric Vergne Toro Rosso/Renault 1m13.093s
14 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1 volta
15 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1 volta
16 Romain Grosjean Lotus/Renault 1 volta
17 Kamui Kobayashi Caterham/Renault 1 volta
18 Jules Bianchi Marussia/Ferrari 1 volta
19 Esteban Gutierrez Sauber/Ferrari 2 voltes
20 Marcus Ericsson Caterham/Renault 2 voltes

Retirats

Alonso i Chilton

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut