Bàsquet

França dóna la sorpresa en quarts i deixa Espanya fora del seu Mundial (65-52)

La generació daurada del bàsquet espanyol pot haver-se acomiadat amb una desfeta històrica, caient en quarts del seu Mundial davant França per 65 a 52 quan s'aspirava a derrotar els EUA en la final. Pau Gasol (17 punts, 8 rebots) ha estat l'únic que ha rendit al seu nivell habitual.

El seleccionador francès Vincent Collet havia estudiat detalladament el joc espanyol. El seu plantejament defensiu s'ha basat en negar l'arribada de pilotes als pivots dins la zona coneixent dels problemes crònics del contrincant en el llançament exterior (Espanya ha fet 2 de 22 en triples). El domini total del rebot (50 francesos per 28 espanyols) ha estat la segona clau en el triomf d'un equip que en la fase de grups havia perdut de 24 punts contra els d'Orenga. La tercera, no deixar a Espanya córrer.

En atac els interiors francesos, més baixets, han començat el primer quart anotant des de la línia de 3 punts (2 de Diaw i 1 de Lauvergne). El marcador ha arribat a ser 11 a 2, però Navarro (10 punts) ha despertat amb 2 cistelles consecutives. Marc Gasol ha donat a Espanya el primer liderat en el partit (11-12) en un primer quart que ha acabat amb empat a 15.

En el segon quart el plantejament francès en atac ha variat i han buscat a Gobert (5 punts, 13 rebots) prop de la cistella. La primera cistella en joc de Pau Gasol ha arribat a 5:30 del descans, però França ha tornat a marxar de 7 punts. Una falta en atac xiulada a Gelabale just quan Batum ha anotat un triple ha evitat el KO espanyol abans d'un descans al que s'ha arribat a un marcador de 35 a 28.

Espanya no pot remuntar

Els espectadors de Madrid s'han adonat dels problemes que passava Espanya i han començat a jugar el seu paper en el tercer quart. La defensa espanyola ha impedit al seu rival anotar en els seus 4 primers atacs. I el gran dels Gasol ha començat a anotar. Amb 5 punts consecutius de Navarro Espanya ha empatat a 39. Una tangana ha tallat la progressió de l'equip de casa. El joc s'ha travat, però el quart s'ha tancat amb un alley hoop entre Sergio Rodríguez i Rudy (42-43).

França ha obert l'últim període amb un parcial de 9 a 2 després d'un nou triple de Diaw (15 punts) que ha obligat el seleccionador espanyol ha demanar temps mort. El domini dels de Collet en el rebot era total, però els seus jugadors no tenien l'encert necessari per tancar definitivament el partit. Espanya ha posat el seu destí en les mans de Pau Gasol, però cada cistella seva trobava la resposta del base rival Heurtel (13 dels seus 9 punts en aquest tram final). I al final s'ha consumat la desfeta per 65 a 52 mentre els aficionats demanaven a crits la dimissió d'Orenga.