Boris Diaw mostra la medalla. (Foto: EFE)
Bàsquet

França guanya la partida d'escacs a Lituània i es penja el bronze al Mundial de bàsquet (93-95)

França marxarà d'Espanya amb el tercer lloc de la Copa del Món FIBA, en imposar-se a Lituània després d'un final de partit ajustat, gairebé dramàtic, en el qual l'estratègia, la gestió del cronòmetre i dels nervis i l'encert des de la línia de personal han estat els factors decisius.

Els dos equips han jugat un intercanvi de cops sense treva gairebé des del primer quart. França ha portat iniciativa, lleugerament i sense aconseguir desenganxar-se mai del tot, en la primera part (42-43).

En la represa tot indicava que els lituans podien trencar el partit gràcies a un Valenciunas estel·lar (25 punts i 9 rebots). Vuit punts d'avantatge al minut 30 semblaven suficients per estar tranquils, atesa la igualtat que havia presidit el xoc, però França també tenia les seves armes, com Batum (27 punts) omnipresent, i prou capacitat col·lectiva per intentar assecar el joc dels bàltics, que només han fet nou punts en els primers vuit minuts de l'últim quart.

Dos bàsquets consecutius i d'allò més oportuns de Boris Diaw quan faltava un minut i mig, han semblat la sentència, però a Lituania encara li ha quedat esma per lligar el desavantatge en tres punts. A distància de triple, la qual cosa ha convertit els últims segons en una eternitat de llançaments d'un punt i faltes destinades a no deixar córrer el rellotge (per la part bàltica) i ha evitar els triples del rival (per la francesa).

Ha estat el triomf de la paciència i de la sang freda per a una França que arribava al Mundial amb incomptables baixes importants (Parker, Noah) i en pot marxar plena d'orgull.