Contador s'ha coronat a la Vuelta per tercer cop (Foto: EFE).
Contador s'ha coronat a la Vuelta per tercer cop (Foto: EFE).
Ciclisme

Contador exhibeix la seva recuperació meteòrica i es corona a la Vuelta per tercer cop

La Vuelta 2014 s'ha acomiadat aquest diumenge a Santiago de Compostel·la amb una testimonial etapa contrarellotge de deu quilòmetres que en cap cas podia provocar canvis substancials en la classificació general. Contador ha pujat al lloc més alt del podi per tercera vegada en la seva carrera. L'han acompanyat Froome, segon, i Valverde, tercer.

Actualitzat

La Vuelta 2014 s'ha acomiadat aquest diumenge a Santiago de Compostel·la amb una testimonial etapa contrarellotge de deu quilòmetres que en cap cas podia provocar canvis substancials en la classificació general.

Alberto Contador va sentenciar la competició en la penúltima etapa de diumenge, quan va deixar Chris Froome clavat en les últimes i terribles rampes del cim d'Ancares. El madrileny ha anat creient en ell mateix a poc a poc amb el pas del dies, atès que ningú més ho feia després de la fractura que va patir al recent Tour de França. Un orgull de campió innat ha acabat de fer la feina.

El britànic, que havia somiat en el triomf final i havia esmerçat molts esforços a esgarrapar segons en les últimes jornades, s'ha hagut de conformar amb el segon lloc del podi. El tercer ha estat Alejandro Valverde.

Joaquim Rodríguez, que durant diversos estadis de la ronda havia tingut esperances de victòria, finalment s'ha quedat sense calaix: ha acabat quart.

Amb tot decidit, la competitivitat dels ciclistes també s'ha vist mermada per una pluja prèvia, que ha deixat tot el recorregut moll i ple de bassals. L'etapa sí que ha estat, per descomptat, una bella desfilada promocional per a la històrica ciutat gallega, i d'homenatge massiu per part de la població als corredors que han sobreviscut a tres setmanes a la carretera.

Per omplir l'expedient, quedarà escrit que el guanyador d'aquesta cronometrada ha estat Adriano Malori.

Anar al contingut