Els Estats Units sumen el seu cinquè Campionat del Món de bàsquet. (Foto: EFE)
Bàsquet

Els Estats Units apallissen Sèrbia (129-92) i aconsegueixen el seu cinquè Campionat del Món de bàsquet

Els Estats Units han aconseguit el seu cinquè Campionat del Món de bàsquet en derrotar amb molta claredat Sèrbia en la gran final (129-92). Els nord-americans han dominat de principi a fi el Mundial i s'han penjat un or més que merescut. Els serbis també poden celebrar com a gran èxit la seva medalla de plata. Kyle Irving ha estat escollit millor jugador del Mundial.

Sèrbia ha sortit molt concentrada a la pista. Ha ofegat els atacs nord-americans i s'ha mostrat especialment agressiva en atac, on els de Djordjevic han esmaixat la cistella rival en tres ocasions en els primers 3 minuts (10-5). Els Estats Units, però, no han trigat a reaccionar i amb l'encert de Harden i la velocitat i els triples d'Irving han girat la truita en un tres i no res (15-22). El primer quart ja s'ha acabat molt favorablement per als interessos de la selecció de Mike Krzyzewski (21-35).

Els Estats Units havien pres el pols al partit i amb una gran superioritat física (personalitzada en el pivot Kenneth Faried) no han donat opció a Sèrbia en el segon quart. Quan faltaven set minuts per al descans, el resultat ja era de 26-45. Rudy Gay va afegir-se a la festa nord-americana i va enfilar el seu equip fins als 26 punts de diferència al descans (41-67).

A la segona part, amb el partit sentenciat, els Estats Units han baixat un pèl la seva intensitat de joc, però han mantingut el rival 35 punts per sota gairebé sempre. Irving (6/6 en triples) ha demostrat per què és un dels millors bases de l'NBA i l'MVP del Mundial. El resultat final ho diu tot: 92-129.