Lliga de Campions

Un Barça amb un onze revolucionari pateix més del previst per derrotar l'Apoel en el debut a la Champions (1-0)

El Barça de Luis Enrique ha debutat a la Lliga de Campions amb una victòria per la mínima contra l'Apoel. Gerard Piqué, en el minut 27, ha fet l'únic gol del partit. Els blaugranes, amb un onze titular revolucionari amb nou canvis, han sumat un treballat triomf que els situa com a líders en solitari del seu grup gràcies a l'empat a un entre l'Ajax i el PSG en l'altre partit disputat a l'Amsterdam Arena.

Luis Enrique ha revolucionat l'onze titular per al debut del Barça a la Champions contra l'Apoel al Camp Nou. El tècnic blaugrana ha introduït fins a nou canvis respecte a l'equip que va jugar d'inici contra l'Athletic Club a la Lliga. Amb les dues úniques excepcions de Messi i Munir, la resta de jugadors han estat diferents, amb les novetats destacades de Ter Stegen a la porteria i del jove del planter Sergi Samper com a mig centre per cobrir la baixa de Sergio Busquets per decisió tècnica. En les nombroses rotacions de Luis Enrique, fins a set jugadors han estrenat titularitat aquesta temporada.

Com era previsible, l'Apoel ha sortit a tancar-se al darrera i el Barça ha monopolitzat el control de la pilota, però ha tingut problemes per trencar l'ordenada defensa xipriota. Messi, de falta, ha donat el primer avís sobre la porteria d'Urko Pardo, que ha refusat amb encert la pilota. La segona ocasió ha estat un xut de Neymar que ha sortit fregant l'escaire. I, a la tercera, el Barça ha pogut obrir la llauna. En el minut 27, Gerard Piqué, amb un cop de cap sense oposició, ha enviat la pilota a la xarxa després d'una precisa centrada de Messi.

Abans del descans, Urko Pardo ha tornat a intervenir amb encert per desviar un xut perillós de Messi. Ben al contrari que Ter Stegen, que s'ha convertit en un espectador més del Camp Nou davant un rival pràcticament inofensiu durant els primers 45 minuts.

Domini sense encert

En la represa, el domini blaugrana ha continuat encara que sense gaire profunditat i amb un Messi més imprecís del que en ell és habitual. Fins i tot en una jugada aïllada l'Apoel hauria pogut empatar amb una rematada de De Vincenti que Bartra ha desviat de forma providencial a córner amb Ter Stegen batut.

Luis Enrique ha començat a moure fitxa veient els problemes del seu equip per sentenciar el duel i ha fet entrar Iniesta per un tocat Xavi i  Sandro per un desaparegut Munir, que just abans del canvi ha vist com li anul·laven un gol per clar fora de joc.

En un tram final més incert del previst, l'Apoel ha cregut en el miracle de l'empat, però De Vincenti ha xutat molt malament amb tot a favor per marcar. Sandro i Messi han disposat de les últimes ocasions per fer el segon, però no hi ha hagut manera i Ter Stegen, en temps de descompte, ha evitat una sorprenent igualada rebutjant el xut de Manduca.

Empat entre l'Ajax i el PSG

Tot i la incertesa del marcador, el Barça ha estat capaç de debutar amb una victòria per la mínima i és líder del seu grup després de l'empat a un entre l'Ajax i el PSG a l'Amsterdam Arena. Cavani ha avançat els francesos en el minut 14 i Schöne, de falta i amb la col·laboració de Sirigu, ha fet la igualada definitiva en el 74.