Joan Laporta, expresident del Barça, en una imatge d'arxiu.
Joan Laporta, expresident del Barça, en una imatge d'arxiu.
Barça

Deloitte assegura que els comptes de la junta directiva de Joan Laporta sí que estaven auditats

L'executiu Artur Amich, de Deloitte, l'empresa encarregada de supervisar els comptes del F. C. Barcelona, ha declarat aquest dijous que mai va emplaçar a la junta de Sandro Rosell a reformular els comptes en la temporada 2009-10 i que les que va presentar Joan Laporta "estaven auditats", en contra del que ha sostingut en els últims anys l'actual directiva blaugrana.

Actualitzat

L'executiu Artur Amich, de Deloitte, l'empresa encarregada de supervisar els comptes del F. C. Barcelona, ha declarat aquest dijous que mai va instar la junta de Sandro Rosell a reformular els comptes en la temporada 2009-10 i que les que va presentar Joan Laporta "estaven auditats", en contra del que ha sostingut en els últims anys l'actual directiva blaugrana.

Artur Amich ha estat l'únic testimoni que ha assistit aquest dijous a la quarta jornada de la vista que se celebra a la Ciutat de la Justícia, per la demanda presentada pel Barcelona contra la junta de Joan Laporta, a la qual reclamen 48,7 milions d'euros perquè cobreixi les pèrdues del còmput de set anys de mandat de l'expresident.

En una jornada maratoriana, de més de cinc hores d'interrogatori, el representant de l'auditora de Deloitte ha deixat clar que qui formula i reformula els comptes "sempre és la junta directiva", i que la seva empresa "emet una opinió".

Al final de la llarga compareixença, Amich s'ha avingut a acceptar que en un dels ajustos realitzats en la reformulació dels comptes que va emprendre la junta de Rosell, pel que fa a la partida del litigi amb Sogecable, pel qual s'ha hagut de provisionar 37,8 milions d'euros, "es poden salvar 7,5 milions", el que rebaixaria la quantitat demandada a gairebé 40.

El representant de Deloitte ha insistit que la seva empresa en cap cas ha instat els nous directius a reformular els comptes que va presentar l'anterior directiva, presidida per Joan Laporta, de les quals ha dit que existien algunes observacions, sense que els números tinguessin una opinió adversa.

"Nosaltres només opinem sobre els estats financers. I no estem permanentment en les oficines. No som assessors", ha assenyalat.  "No advertim ni vigilem en el procés de formulació de comptes. Si se'ns convida a reunions, vam assistir. I fins que no estan els comptes formulats, i segons el nostre criteri, no signem excepcions o incerteses", ha afegit.

A partir d'aquest divendres, un cop interrogats tots els testimonis, el judici entrarà en la fase de les pericials, que seran vitals perquè participaran els perits professionals experts i tractaran les set excepcions que van sorgir de la reformulació dels comptes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut