Bàsquet

La Penya engega el curs 2014-15 amb l'objectiu de lluitar per la Copa i els "play-offs"

El Fiatc Joventut competirà sota la direcció de Salva Maldonado amb un equip de "dos milions d'euros" amb només quatre cares noves: els bases Demond Mallet i Clevin Hannah, l'aler Sergi Vidal i el pivot Goran Suton. Alguns jugadors clau en l'èxit de la temporada passada, com Tariq Kirksay, Sitapha Savané, Nacho Llovet i Albert Miralles, continuen.

Actualitzat

Jordi Villacampa ha oficiat de mestre de cerimònies aquest divendres en la presentació de l'equip del Fiatc Joventut per a la temporada 2014-15. El president badaloní s'ha mostrat "molt il·lusionat" amb la plantilla que s'ha confeccionat per afrontar un curs en què, diu, "serem més ambiciosos i intentarem entrar en la Copa del Rei i en el 'play-off' pel títol", després de quedar-se la passada campanya a les portes de les dues fases finals.

El Joventut competirà sota la direcció de Salva Maldonado amb un equip de "dos milions d'euros" amb només quatre cares noves: els bases Demond Mallet -que torna a Badalona cinc anys després- i Clevin Hannah, l'aler Sergi Vidal i el pivot Goran Suton. Alguns jugadors clau en l'èxit de la temporada passada, com Tariq Kirksay, Sitapha Savané, Nacho Llovet o Albert Miralles, continuen.

"Volem lluitar, competir i il·lusionar", ha dit Villacampa. "Penso que tenim jugadors per a això i una plantilla molt il·lusionant." El dirigent verd-i-negre opina que la Lliga Endesa "està en plena època de canvis" sobre pressupostos i salaris dels jugadors i que, en aquest sentit, "les coses s'estan posant al seu lloc".

I ha seguit comentant que "mai no tornarem a viure, en l'aspecte econòmic, com hem viscut anteriorment, però crec que tocava fer una reestructuració a la baixa perquè la situació estigui més compensada i més assequible per poder treballar bé".

"Això és Harvard"

Villacampa ha comparat el planter de la Penya amb la prestigiosa universitat de Harvard en ser preguntat per la tornada d'exjugadors com Sergi Vidal o Albert Miralles, aquest últim la temporada passada. "Això és com Harvard. Els llicenciem, marxen a diferents llocs i després poden tornar. Aquesta és casa seva, a tots ens convé que tornin i nosaltres estem encantats", ha manifestat. En aquest sentit, el club ha vist com el base Guillem Vives se n'anava al València després de només una temporada en el primer equip.

També ha volgut "desmitificar" l'opinió existent que alguns jugadors "se'n van molt malament" del club, i ha posat els exemples de Miralles i Vidal, que "tornen amb una il·lusió tremenda", o de Ricky Rubio o Rudy Fernández, que aquest estiu van jugar un torneig amb Espanya a Badalona i van afirmar que es trobaven a "casa seva".

Samarreta nova

A més de les incorporacions, l'equipació del Joventut també ha presentat canvis, en aquest cas estètics. La samarreta, verda com sempre, presenta la franja negra en sentit vertical, en comptes de l'horitzontal, que ha estat la tradicional durant pràcticament vuitanta anys d'història.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut