Tenis

Escañuela ratifica Gala León com a nova capitana de l'equip espanyol de Copa Davis

El president de la Federació Espanyola de Tenis, José Luis Escañuela, ha ratificat el nomenament de Gala León com a nova capitana de l'equip masculí de Copa Davis i ha confirmat que seurà a la banqueta en la primera eliminatòria que el conjunt espanyol disputi l'any que ve.

Actualitzat

El president de la Federació Espanyola de Tenis, José Luis Escañuela, ha ratificat el nomenament de Gala León com a nova capitana de l'equip masculí de Copa Davis i ha confirmat que seurà a la banqueta en la primera eliminatòria que el conjunt espanyol disputi l'any que ve. Escañuela ha insistit que la seva elecció no és provisional i que cap dona ha de donar explicacions sobre el càrrec que ocupa pel fet de ser dona.

"Jo sóc el president i la Gala és la meva capitana", ha dit Escañuela en una compareixença pública a la seu de la Federació Andalusa de Tenis, a Sevilla. "Cap dona ha de donar explicacions, pel fet de ser dona, perquè accedeix a un càrrec de responsabilitat", ha afegit sobre la polèmica que ha generat el seu nomenament com a substituta de Carles Moyà.

En la seva presentació oficial, Gala León no ha volgut entrar en les crítiques que ha provocat la seva designació i s'ha marcat com a objectiu tornar a guanyar aquesta competició. "No sóc aquí per generar un debat sexista, sinó per portar a casa l'enciamera", ha afirmat l'extenista madrilenya.

Rafa Nadal: "La seva elecció em sembla estranya"

Rafa Nadal ha valorat el nomenament de Gala León com a nova capitana de l'equip espanyol de Copa Davis. El tenista de Manacor ha mostrat el seu "màxim respecte" per León malgrat admetre que li sembla "estranya" la seva elecció, ja que "molts candidats que han fet grans mèrits per ser-hi no han estat escollits". Nadal ha dit que molts jugadors amb una "grandíssima trajectòria que no han estat capitans encara" podrien haver estat escollits.

El jugador balear ha aclarit que no coneix la nova capitana, que no té "res en contra d'ella" i que ell és un "jugador més" que dóna la seva opinió sobre el nomenament de León. Nadal sí que ha assenyalat que León ha estat designada "unilateralment" per part del president de la Federació Espanyola de Tenis (RFET), sense consensuar la seva elecció amb cap jugador, ni amb els màxims responsables del tenis de cada territori.

Sobre la polèmica generada per les declaracions del seu oncle i entrenador, Toni Nadal, el jugador ha respost que el seu oncle "ha parlat d'esport", encara que a Espanya el costum és "fer política de tot ".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut