Fossa comuna a Iguala.
Fossa comuna a Iguala.
Iguala

Troben quatre fosses comunes més a la zona on van desaparèixer els 43 estudiants mexicans

Ja s'han trobat 28 cossos que se sospita que podrien correspondre als estudiants desapareguts després dels greus enfrontaments amb la policia d'Iguala

RedaccióActualitzat

La fiscalia mexicana ha confirmat que s'han descobert quatre noves fosses comunes clandestines a l'estat de Guerrero, a la zona on van desaparèixer 43 estudiants fa dues setmanes. Els forenses encara treballen en la identificació dels 28 cossos que es van trobar fa uns dies en cinc fosses clandestines i que se sospita podrien correspondre a alguns dels estudiants desapareguts.

Els fets van passar el 27 de setembre, després d'una manifestació en defensa dels drets dels professors a Iguala, una població a 200 quilòmetres al sud de la capital, Ciutat de Mèxic. Hi va haver greus enfrontaments entre els manifestants i la policia, que finalment va obrir foc contra els estudiants. Hi va haver 6 morts. Alguns testimonis apuntaven que, després del tiroteig, als joves se'ls havien emportat en furgons policials.

La desaparició dels 43 estudiants ha provocat una onada d'indignació a Mèxic. La investigació ha deixat al descobert la connivència del poder polític amb els narcotraficants de la zona.

Quan van aparèixer les primeres fosses comunes, el govern federal mexicà va assumir el control de les investigacions, va enviar les forces de seguretat a la zona i va detenir una trentena de persones. Entre els detinguts, 22 agents de la policia local que van disparar contra els estudiants.

Aquesta crisi suposa un important maldecap per al president mexicà, Enrique Peña Nieto, que va prometre eradicar la violència dels càrtels de la droga.

Anar al contingut