Fórmula 1

Cap de setmana somiat per a Lewis Hamilton i Mundial de constructors per a Mercedes

Hamilton ha pujat per novena vegada aquesta temporada al lloc més alt del podi i ha donat un cop moral a Rosberg, que amb un error en la sortida ha quedat sense opcions de victòria i es queda a 17 punts en la classificació. Tot i així, ha remuntat fins al segon lloc i ha donat a Mercedes el Mundial per equips. Alonso ha estat sisè, i els McLaren han superat clarament els Red Bull.

Actualitzat

Quarta victòria consecutiva de Lewis Hamilton, que ha aconseguit guanyar el Gran Premi de Rússia  davant del seu company Nico Rosberg. El pilot alemany ha comès una errada en la primera frenada i ha hagut d'aturar-se al box per fer un imprevist canvi de pneumàtics. La remuntada li ha permès acabar davant Valtteri Bottas, que ha acabat tercer. Fernando Alonso s'ha classificat sisè tot i una errada dels mecànics en el canvi de pneumàtics al box. Hamilton ha augmentat a disset punts el seu avantatge sobre Rosberg en la classificació del Mundial.

Les característiques del circuit i el fet que Pirelli hagués portat per aquesta carrera uns pneumàtics molt durs que nomes calia canviar en una aturada han fet que molts pilots se la juguessin en el moment de la sortida. Aquest ha estat el cas de Rosberg, que s'ha vist superat per Hamilton quan s'han apagat els llums vermells, però que ha frenat en l'últim moment en el primer viratge. Això li ha permès superar Hamilton, però després ha tallat el viratge, de manera que ha hagut de tornar la posició al seu company. Els pneumàtics tous que portava han quedat malparats, i a Mercedes han decidit que s'aturés al box per posar pneumàtics durs. Era la primera volta i es veia obligat a fer tota la resta de la cursa amb aquell joc de rodes.

Al capdavant, Hamilton s'ha quedat sense el principal rival, tot i que Bottas l'ha estat pressionant en la primera fase de la carrera. Un altre pilot que també se l'ha jugat, però amb millor resultat, ha estat Alonso, que del setè lloc en l'engraellat, ha passat a la quarta posició al final de la primera volta.

A mesura que han anat passant les voltes ha quedat clar que, tot i que les diferències eren petites, Hamilton no tindria problemes per aguantar la pressió de Bottas, que ha fet una cursa meravellosa. Ha estat, sens dubte, més intensa la lluita pel tercer lloc, entre Jenson Button, Alonso i Kevin Magnussen, en posicions reals, i Nico Rosberg, que anava remuntant, però sense haver de fer l'aturada obligatòria que havien de dur a terme els pilots de McLaren i Ferrari.

El pilot asturià ha tingut molt mala sort en una nefasta parada en el box, on els mecànics de Ferrari li han fet perdre quatre segons suplementaris, i dues posicions de cursa.

Quan tots els pilots han fet el canvi de pneumàtics, Hamilton continuava primer i Rosberg ja ocupava el segon lloc, a 20 segons del pilot anglès. Bottas, per la seva banda, era cinc segons rere Rosberg. Entre ells i Alonso, els dos pilots de McLaren. El de Ferrari, però, pressionat per Daniel Ricciardo.

En la fase final del Gran Premi, Rosberg ha començat a fer voltes ràpides i ha reduït la diferència que li portava Hamilton. La incògnita era saber si aguantarien els seus pneumàtics, que portava des del final de la volta inicial. Al final Hamilton ha augmentat el ritme i Rosberg ha aixecat el peu per no arriscar una segona posició que era com un regal tenint en compte tot el que havia passat. La victòria final ha estat per a l'anglès, que, d'aquesta manera, augmenta a disset punts l'avantatge sobre el seu company, quan només queden tres curses per disputar. Bottas ha completat el podi, i quart i cinquè han acabat Button i Magnussen en el millor resultat de conjunt de McLaren aquesta temporada. Alonso ha pogut aguantar la pressió de Ricciardo en les últimes voltes, tot i que havia de vigilar el consum. Els seus pneumàtics, per sort, estaven en millors condicions que els del pilot de Red Bull. Vettel ha acabat vuitè davant Räikkönen. Daniil Kvyat, sobre el qual havien dipositat les esperances tots els aficionats russos, ha fet una mala sortida i ha tingut una carrera complicada per culpa del consum de carburant.

Gràcies al doblet dels seus pilots, Mercedes ha aconseguit automàticament el títol mundial de constructors

Classificació

1 Lewis Hamilton Mercedes 1h31m50.744s
2 Nico Rosberg Mercedes 13.657s
3 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 17.425s
4 Jenson Button McLaren/Mercedes 30.234s
5 Kevin Magnussen McLaren/Mercedes 53.616s
6 Fernando Alonso Ferrari 1m00.016s
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m01.812s
8 Sebastian Vettel Red Bull/Renault 1m06.185s
9 Kimi Räikkönen Ferrari 1m18.877s
10 Sergio Pérez Force India/Mercedes 1m20.067s
11 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m20.877s
12 Nico Hülkenberg Force India/Mercedes 1m21.309s
13 Jean-Éric Vergne Toro Rosso/Renault 1m37.295s
14 Daniil Kvyat Toro Rosso/Renault 1 volta
15 Esteban Gutiérrez Sauber/Ferrari 1 volta
16 Adrian Sutil Sauber/Ferrari 1 volta
17 Romain Grosjean Lotus/Renault 1 volta
18 Pastor Maldonado Lotus/Renault 1 volta
19 Marcus Ericsson Caterham/Renault 2 voltes
- Kamui Kobayashi Caterham/Renault Retirat
- Max Chilton Marussia/Ferrari Retirat

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut