Visió de l'Annapurna, un dels cims de l'Himàlaia a la part del Nepal. (Foto:Reuters)
Muntanya

Més de vint morts a la part nepalesa de l'Himàlaia mentre feien trekking

El pas del cicló "Hudhud" al Nepal en plena temporada alta de turisme de muntanya està sent devastador: el recompte és més de vint excursionistes morts i diverses desenes de desapareguts com a conseqüència de les fortes tempestes que s'han produït a la part nepalesa de l'Himàlaia.

Actualitzat

El pas del cicló "Hudhud" al Nepal en plena temporada alta de turisme de muntanya està sent devastador: el recompte  és més de vint excursionistes morts i diverses desenes de desapareguts com a conseqüència de les fortes tempestes d'aigua i de neu que hi ha hagut a la part nepalesa de l'Himàlaia. 

Les víctimes formaven part de diversos grups que feien trekking. Almenys vuit persones d'una mateixa expedició van morir atrapades per una tempesta de neu quan travessaven el punt més alt del circuit a l'Annapurna, el pas Throung La, a 5.419 metres d'altitud. Fins al moment només s'han pogut recuperar els cossos de cinc de les víctimes. Es tracta de quatre turistes polonesos i israelians i d'un ciutadà nepalès. Les autoritats temen que un nombre indeterminat d'excursionistes continuïn aïllats en aquest pas de l'Annapurna. 

El segon dels accidents es va registrar en una zona remota del districte de Manang, també al Nepal. Les víctimes eren quatre canadencs, tres indis i tres nepalesos. Trenta persones més han pogut ser rescatades per l'exèrcit.

En un altre accident, dos eslovens i tres nepalesos van morir al camp base de la muntanya Dhaulagiri.

 

 

Anar al contingut