Rabat s'enfronta al primer "match ball" pel títol. (Foto: Reuters)
Motociclisme

Rabat sortirà primer en la cursa de Moto2 del Gran Premi d'Austràlia, en la qual es pot proclamar campió del món

Esteve Rabat es presentarà a una cursa que pot ser decisiva per al títol en una situació immillorable. El pilot català ha obtingut la "pole position" en els entrenaments oficials disputats la matinada de dissabte al circuit de Phillip Island, on es corre el Gran Premi d'Austràlia de motociclisme. Els germans Márquez han copat les "poles" de MotoGP i Moto3.

Actualitzat

Esteve Rabat es presentarà a una cursa que pot ser decisiva per al títol en una situació immillorable. El pilot català ha obtingut la "pole position" en els entrenaments oficials disputats la matinada de dissabte al circuit de Phillip Island, on es corre el Gran Premi d'Austràlia de motociclisme.

Tito ha marcat un temps d'1:32.470, que ha millorat per només quinze mil·lèsimes el del segon classificat, Johann Zarco. El seu company d'equip i principal rival de cara al títol, Mika Kallio, ha estat tercer, a dues dècimes. El finlandès està tenint un cap de setmana difícil, amb diverses caigudes en els entrenaments anteriors. Rabat serà campió del món si li treu dotze punts en la cursa de diumenge.

Pel que fa a la resta de catalans, Maverick Viñales ha estat quart; Jordi Torres, vuitè, i Ricard Cardús, onzè.

Márquez celebra el títol amb la dotzena "pole"

La festa per al flamant bicampió de MotoGP no s'acaba. El pilot cerverí no s'ha relaxat tot i haver decidit el títol en l'última cursa i ha sumat una nova "pole position", la dotzena de la temporada, que iguala el rècord que va establir Casey Stoner el 2011. El segon classificat ha estat un sorprenent Cal Crutchlow, que ha passat al davant de la resta de favorits, com Jorge Lorenzo, tercer; Dani Pedrosa, cinquè, o Valentino Rossi, vuitè.

Els germans Espargaró continuen creixent en aquesta recta final de temporada i han estat sisè, l'Aleix, i novè, en Pol.

Àlex Márquez domina en Moto3

El petit dels Márquez ha fet el doblet de "poles" familiar i el "triplet" de catalans aquest cap de setmana. L'Àlex ha marcat un millor temps d' 1'28.408, a només catorze mil·lèsimes d'Àlex Rins. Juanfran Guevara completarà la primera línia de la graella. Isaac Viñales sortirà catorzè.

Anar al contingut