Maverick ha passat al davant dels dos favorits de Moto2. (Foto: EFE)
Motociclisme

Rabat es queda a nou punts del títol de Moto2; Miller en retalla a Àlex Márquez en Moto3 i Rossi guanya en MotoGP

Esteve Rabat no ha aconseguit la diferència de punts necessària per proclamar-se campió de Moto2 al Gran Premi d'Austràlia que s'ha disputat la matinada d'aquest diumenge al circuit de Pillip Island. El català ha estat tercer i Mika Kallio, quart. Maverick Viñales ha guanyat la cursa.

Actualitzat

Esteve Rabat no ha aconseguit la diferència de punts necessària per proclamar-se campió de Moto2 al Gran Premi d'Austràlia que s'ha disputat la matinada d'aquest diumenge al circuit de Pillip Island. El català ha fet una sortida molt forta des de la "pole" i ha comès un error en la primera frenada, amb la qual cosa ha caigut a la sisena posició i s'ha vist obligat a remuntar.

La cursa se l'ha emportat Maverick Viñales. És el tercer triomf de la temporada del seu debut a la categoria mitjana. Thomas Luthi ha estat segon i el mateix Rabat ha ocupat el tercer lloc del podi.

Amb les forces igualades entre Viñales, Rabat i Mika Kallio a partir de la cinquena volta, la cursa ha estat plena d'emoció, amb avançaments i també errades causades pels nervis dels dos pilots de Kalex, que competeixen pel títol. Viñales se n'ha aprofitat i ha pogut marxar en solitari quan faltaven quatre voltes.

Finalment, el finlandès ha estat quart, amb la qual cosa no ha cedit prou punts perquè Rabat es pogués assegurar el campionat. El pilot d'Alella té ara 41 punts d'avantatge quan només en queden 50 en joc. Serà campió si en suma 9 en la pròxima cursa, a Sepang.

El mestre s'imposa en MotoGP

En la categoria gran, Valentino Rossi s'ha endut la victòria i ha donat una lliçó de pilotatge i de veterania als seus rivals. Jorge Lorenzo l'ha pogut seguir per ser segon, mentre Bradley Smith ha estat tercer.

Les Honda han tingut un mal dia. El campió, Marc Márquez, ha caigut quan anava liderant la cursa a la volta 18. Dani Pedrosa ha anat per terra a la 3. La prova ha estat certament accidentada, i només catorze pilots l'han pogut acabar. Entre els perjudicats també hi ha hagut els germans Espargaró: en Pol ha anat per terra quan només quedaven tres voltes i rodava quart; l'Aleix ha caigut abans, quan en faltaven set.

Miller retalla cinc punts a Àlex Márquez

En Moto3, Jack Miller s'ha imposat sobre la mateixa línia d'arribada als tres pilots que el seguien, Àlex Márquez, Àlex Rins i Efren Vázquez. Amb aquesta victòria a casa, la cinquena de la temporada, l'australià s'acosta a vint punts de Márquez en la classificació. Isaac Viñales ha caigut quan faltaven set voltes.

Anar al contingut