Cristiano Ronaldo celebra un dels seus gols contra el Llevant (Foto: EFE)
Cristiano Ronaldo celebra un dels seus gols contra el Llevant (Foto: EFE)
Futbol

El Reial Madrid trenca registres d'eficàcia golejadora liderat per Cristiano Ronaldo

El Reial Madrid lidera en aquests moments el futbol europeu en capacitat golejadora. Cap equip de les grans lligues del continent arriba al seu registre. La capacitat ofensiva del club té un nom propi: Cristiano Ronaldo.

Actualitzat

El Reial Madrid lidera en aquest moments el futbol europeu en capacitat golejadora. Cap equip de les grans lligues del continent arriba al seu registre. La capacitat ofensiva del club té un nom propi: Cristiano Ronaldo.

El Reial Madrid, segon de la Lliga Espanyola a 4 punts del Barça, ha marcat 30 gols en les vuit jornades disputades fins ara. En les últimes quatre jornades ha arribat 3 vegades als cinc gols: 5-1 a l'Elx, 5-0 davant l'Athletic i 0-5 contra el Llevant. Es va rescabalar de les seves desfetes davant la Reial Societat (4-2) i l'Atlètic de Madrid (1-2) amb una golejada d'escàndol al Deportivo (2-8).

La seva mitjana golejadora és de 3,75 gols per partit. De mantenir-la, acabaria la Lliga amb 142 gols, 21 per sobre del rècord de gols marcat pel Madrid de Mourinho la temporada 2011-12. Serà difícil, però, aguantar aquest ritme. Les temporades 1959-60 i 1987-88, per exemple, els madridistes acumulaven més gols en aquesta mateixa jornada.

El rècord de Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo és la cara d'aquesta eficàcia ofensiva. El portuguès ha batut contra el Llevant el rècord històric del millor inici golejador de la Primera Divisió. Echeverría, jugador de l'Oviedo, va marcar 14 gols en les primeres 8 jornades la temporada 1943/44.

Amb els dos gols que va marcar aquest dissabte, Ronaldo ja en suma 15 en el mateix nombre de jornades, la meitat dels que ha fet el seu equip. I això que el davanter madridista no va jugar en la desfeta del seu equip davant la Reial Societat, en la segona jornada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut