Marc Márquez, l'home rècord, sobre la pista de Sepang. (Foto: EFE)
Motociclisme

Marc Márquez estableix un nou rècord en fer la tretzena "pole position" de la temporada al Gran Premi de Malàisia

Márquez ja té a la butxaca dos rècords més: el de més "poles" en una temporada, tretze, i de la volta ràpida al circuit de Sepang. Sortirà primer en la cursa del G. P. de Malàisia, acompanyat a la primera fila per Pedrosa i Lorenzo. Esteve Rabat ha estat el més ràpid en Moto2 i sortirà des del primer lloc a l'assalt del títol mundial.

Actualitzat

Marc Márquez ha estat el més ràpid en els entrenaments oficials del Gran Premi de Malàisia i, a més, ho ha fet establint un nou rècord: és el primer pilot a acumular tretze "pole positions" en una mateixa temporada. Així supera les dotze que havien fet Mick Doohan, el 1997, i Casey Stoner, el 2011. A més, el seu millor temps (1:59,791) també és el rècord del circuit de Sepang. En aquest cas, ha batut el que ell mateix havia marcat l'any passat.

Ni tan sols una caiguda li ha impedit la marxa triomfal. Tant ell com Valentino Rossi han anat per terra durant els quart lliures, afortunadament, sense conseqüències físiques per a cap dels dos.

Pel que fa a la resta de favorits, Dani Pedrosa ha fet el doblet per a Honda classificant-se segon. Jorge Lorenzo ha estat tercer i Rossi, sisè. Aleix Espargaró ha estat setè i el seu germà Pol, igual que Andrea Iannone, no ha pogut sortir a causa de la lesió que s'ha fet en la pràctica del matí.

Rabat buscarà el títol des de la "pole"

En Moto2, Esteve Rabat ha fet un pas important per proclamar-se campió del món en aquest mateix gran premi. El català ha fet el millor temps de la "qualy" (2'07,429) i sortirà primer aquest diumenge. Mika Kallio promet ser un dur rival un altre cop: ha fet el segon lloc, a una dècima i mitja. De tota manera, Tito alçarà el títol matemàticament si puja a qualsevol esglaó del podi.

Darrere els dos favorits, s'han classificat, per aquest ordre, Sandro Cortese, Maverick Viñales i Thomas Luthi. Àxel Pons ha estat desè i Jordi Torres, vint-i-dosè.

Anar al contingut