Ronaldo i Messi es tornaran a veure les cares. (Foto: Reuters)
Futbol

El Barça busca mantenir la imbatibilitat en la visita a un Madrid que presenta l'atac més temible de la Lliga

El Madrid i el Barça s'enfronten en un clàssic que promet ser electritzant. El líder visita el Bernabéu amb quatre punts d'avantatge, però els blancs arriben en una línia vertiginosament ascendent. El millor atac de la Lliga contra la millor defensa. I Luis Suárez, llest per entrar en escena.

Actualitzat

L'estadi Santiago Bernabéu ja està preparat per acollir el primer "clàssic" de Lliga d'aquesta temporada, un partit que arriba més aviat que altres temporades, però que veurà tots dos equips en moments dolços, cadascun a la seva manera. El F. C. Barcelona és el líder imbatut (no ha rebut cap gol en Lliga) i el Reial Madrid ha resolt tots els seus partits de forma contundent des que va superar la petita crisi de les primeres jornades, que explica l'actual diferència de quatre punts que ara necessita remuntar.

Com és costum, el xoc es presenta com un espectacle esportiu de magnitud planetària, amb el Madrid i el Barça exhibint un grapat dels millors futbolistes del món. Cap club del món, com aquest dos, no reuneix jugadors considerats entre els millors en cada demarcació, especialment en un centre del camp i una davantera que marquen els estils respectius i decideixen duels.

Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andrés Iniesta i, potser, Xavi Hernández lluitaran per mantenir la tradicional possessió de la pilota blaugrana davant Toni Kroos, Luka Modric, Isco i James. Al davant, la pólvora de Lionel Messi i Neymar, un tàndem compenetrat i letal -amb l'al·licient del retorn de Luis Suárez- competirà a explosivitat el duet format per Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. El portuguès ha començat el curs trencant registres golejadors que semblaven imabastables: quinze gols en set partits jugats.

S'enfronten, a més, el millor atac contra la millor defensa. Els 30 gols a favor del Madrid fan contrast amb l'actuació insuperable de la defensa blaugrana: cap gol encaixat en vuit jornades amb Claudio Bravo sota pals.

A diferència d'altres anys en què l'onze català era previsible, en aquesta ocasió existeixen molts dubtes en algunes posicions. La principal, l'alineació de Suárez, cosa que, si es produeix, podria ser un missatge clar que Luis Enrique enviarà als seus.

Per a molts barcelonistes, malgrat que fa quatre mesos que no disputa un partit oficial, Suárez hauria de sortir en l'equip titular al costat de Messi i Neymar, en el 4-3-3 o en un 4-4-2. Aquesta és la gran incògnita dels blaugranes en atac, mentre que al centre del camp, caldrà batre un rival que en aquesta ocasió sí que li podria lluitar la pilota.

L'entrenador blaugrana està pendent de poder comptar amb Busquets, de baixa en el xoc contra l'Ajax. S'espera que Iniesta jugui a l'esquerra i que Rakitic ho faci a la dreta, a menys que l'entrenador tingui altres plans amb Xavi. Si Busquets entra en l'alineació, Mascherano saltarà del mig camp, on va jugar contra l'Ajax, presentant-se com un suport per al duo de centrals.

Tot apunta que Gerard Piqué serà un fix, encara que no està semblant un indiscutible de Luis Enrique. Al seu costat, Mathieu torna a ser una opció clara.

El Madrid arriba llançat. Com l'any passat, Carlo Ancelotti va demanar "temps" per reajustar un equip que ha perdut Xabi Alonso i Ángel Di María, i després de les dures derrotes contra la Reial Societat i l'Atlètic, els resultats ja li donen la raó. Arriba al clàssic amb un bagatge de vuit triomfs seguits i amb jugadors que han entès que la seva aportació defensiva era clau per a l'equilibri. James i Isco es perfilen titulars pel seu gran esforç en el canvi mantenint, a més, intactes les seves qualitats.

Per a Iker Casillas, en canvi, és un dia d'examen. Fa dos anys que no juga un clàssic al Bernabéu, però fa tres partits que no encaixa cap gol.

En defensa s'espera l'entrada de Carvajal per Arbeloa i Sergio Ramos no hi faltarà, recuperat de la lesió de soli que l'ha tingut tres setmanes de baixa. Igual que Pepe, que arrossegava unes lleugeres molèsties. Varane es quedarà a la banqueta.

La baixa de Gareth Bale modifica l'estil dels blancs. Serà menys vertical i directe, però amb Isco guanyarà possessió i precisió. No obstant això, Ancelotti va deixa caure que hi hauria una "sorpresa" en l'onze. És complicat endevinar quin seria i només l'entrada d'un migcampista destructiu, com Khedira, podria sorprendre. Seria una aposta que s'allunya de la valentia en aquests partits que va en el llibre de ruta de l'italià.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut