Futbol

El Reial Madrid capgira el gol inicial de Neymar i derrota per 3-1 el Barça en el clàssic

El Barça ha perdut per 3-1 al camp del Reial Madrid en partit corresponent a la 9a jornada de la Lliga BBVA. Tot i avançar-se amb una diana matinera de Neymar, els de Luis Enrique han acabat cedint els tres punts. Cristiano Ronaldo, de penal, Pepe i Benzema han fet els gols merengues.

El Barça ha perdut per 3-1 al camp del Reial Madrid en partit corresponent a la 9a jornada de la Lliga BBVA. Tot i avançar-se amb una diana matinera de Neymar, els de Luis Enrique han acabat cedint els tres punts. Cristiano Ronaldo, de penal, Pepe i Benzema han fet els gols merengues.

La titularitat de Luis Suárez i de Xavi i la posició de Mathieu com a lateral esquerre han estat les novetats de l'onze titular del Barça. Alba, Rakitic i Pedro han estat els damnificats per la tria de Luis Enrique. El Barça ha començat fort i ha monopolitzat la pilota en els primers instants del matx.

Neymar fa el 0-1

Fruit del domini català ha arribat el 0-1. Canvi d'orientació de Luis Suárez i Neymar, després d'evitar l'entrada de Pepe, ha xutat lluny de l'abast de Casillas. Era el minut 3. El gol ha estimulat els madridistes, que han disposat d'una doble ocasió claríssima. Benzema, primer de cap i després amb el peu, ha estavellat la pilota al travesser. L'àrbitre Gil Manzano, per cert, ha amonestat Messi i Neymar per faltes sobre Kroos i Carvajal.

Ronaldo acaba amb el rècord de Bravo

El Barça ha pogut fer el 0-2 amb una rematada de Messi, que Casillas ha desviat a córner. En el minut 33, jugada clau que ha canviat el signe del partit. Penal per mans clares de Piqué i Cristiano Ronaldo ha marcat des dels onze metres el seu 16è gol de la Lliga. El rècord d'imbatibilitat de Bravo ha quedat en 754 minuts.

Pepe i Benzema castiguen el Barça

La segona meitat ha començat com havia finalitzat el primer temps: possessió estèril del Barça i contraatacs perillosos del Madrid. En el minut 50, Pepe, tot sol dins l'àrea, ha rematat a la xarxa un córner servit per Kroos. La reacció blaugrana l'ha protagonitzada Mathieu. Un cacau del defensa francès ha fet lluir Casillas.

El 3-1 l'ha marcat Benzema. L'origen, un córner a favor del Barça amb la seqüència següent: mal servei de Rakitic i pèrdua posterior d'Iniesta; conducció d'Isco, passada de James i bona definició del davanter francès.

Poc poder de reacció blaugrana en l'última mitja hora. Luis Enrique ha fet entrar Pedro, en el lloc del debutant Luis Suárez, i Sergi Roberto, que ha substituït el lesionat Iniesta, però l'escenari no ha canviat. El Madrid, just vencedor del clàssic, encadena la seva novena victòria consecutiva i el Barça, tot i la desfeta, es manté líder de la competició.