Futbol

Desestimada la demanda de l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta i setze exdirectius més del Barça

La demanda presentada contra Joan Laporta i 16 exdirectius més del Barça dins l'acció de responsabilitat ha estat desestimada. El jutge José Manuel Martínez Borrego ha declarat "no culpables" els acusats, a qui s'imputava unes pèrdues per valor de 47,6 milions d'euros durant el seu mandat

Actualitzat

El jutge José Manuel Martínez Borrego ha desestimat la demanda per l'acció de responsabilitat civil presentada pel F. C. Barcelona contra l'expresident Joan Laporta i 16 dels seus directius (Alfons Godall, Jaume Ferrer, Joan Boix, Rafael Yuste, Josep Cubells, Alfons Castro, Albert Perrín, Jacint Borràs, Josep Anton Colomer, Maria Elena Fort, Jordi Torrent, Xavier Bagués, Patrick Auset, Josep-Ignasi Macià, Magda Oranich i Xavier Sala i Martín).

L'actual junta del club, d'acord amb la decisió presa per l'Assemblea de Compromissaris, va emprendre aquesta via legal per recuperar unes pèrdues de la gestió de l'anterior equip directiu que xifrava en més de 47,6 milions d'euros. L'origen del desequilibri comptable, segons la demanda de la junta de Josep Maria Bartomeu, estaria en el balanç de l'exercici 2009-2010.

L'actual equip directiu va estimar que aquell període (2009-2010) s'havia tancat amb un dèficit de 79,6 milions d'euros. En la sentència, el jutge Borrego rebaixa aquesta xifra, sorgida de la reformulació dels comptes de la junta sortint per la de Sandro Rosell, fins als 26,8 milions. La sentència judicial no ha acceptat la nova valoració feta del contracte dels drets televisius, la venda de terrenys, el traspàs d'Henry i el judici de Raúl Baena.

El magistrat no dóna per bones la depreciació d'11,5 milions d'euros que es va fer respecte al valor dels terrenys que el club té a Viladecans (de 17 milions a 5,5 milions), la provisió de 3,25 milions que es va fer davant un possible incompliment de contracte de Mediapro i la quantificació que es va fer de 37,8 milions de les suposades pèrdues que generaria el litigi amb Sogecable. D'aquí surt el gruix de la rebaixa.

Com que la resta d'exercicis es van tancar amb uns guanys globals de 30,9 milions, el balanç total de la gestió de Laporta és positiu. El Barça té vint dies per recórrer aquesta resolució. Joan Laporta, per la seva banda, té previst fer una roda de premsa dimecres. De moment l'expresident ja ha reaccionat amb un tuit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut