Coma i Barreda al Ral·li d'Atacama, Xile. (Foto: EFE)
Coma i Barreda al Ral·li d'Atacama, Xile. (Foto: EFE)
Motor

Marc Coma acaba cinquè la primera etapa del Ral·li d'Atacama per problemes amb el GPS

El xilè Claudio Rodríguez (KTM) es va endur la primera etapa del Ral·li d'Atacama, que es realitza al nord de Xile, en la qual Joan Barreda (Honda) i el català Marc Coma (KTM), van ser segon i cinquè, respectivament. El pilot d'Avià va perdre 21 minuts i 15 segons respecte a Rodríguez per problemes amb el GPS.

Actualitzat

Claudio Rodríguez es va endur la primera etapa del Ral·li l'Atacama en la categoria de motos. El pilot xilè va recórrer els 363 quilòmetres entre les ciutats de La Serena i Copiapó en cinc hores, 5 minuts i 34 segons. En aquesta etapa el castellonenc Joan Barreda (Honda) i el català Marc Coma (KTM) van ser segon i cinquè, respectivament. En cotxes, el portuguès Carlos Sousa (Mitsubishi) es va adjudicar l'etapa inaugural.

Rodríguez va superar en aquesta jornada els grans favorits en treure'ls gairebé sis minuts de diferència. El van seguir Barreda amb 5.11'33 ", els xilens Quintanilla (KTM 450) amb 5.17'17", Israel (Honda) amb 5.55'04" i Coma amb 5.26'29".

Sobre el triomf, el xilè va assegurar que havia aprofitat el coneixement que té del terreny en el qual va disputar la cursa."Vaig sortir segon, però venia amb gairebé tots els cracs darrere: Coma, Barreda i Israel. Però són zones per les quals habitualment entreno, des dels 15 anys que faig ral·li per aquests camins muntanyosos, camino sempre per aquí i vaig aprofitar l'experiència", va comentar.

Barreda i Coma han triat el Ral·li d'Atacama com una de les últimes proves abans del Dakar 2015, que es farà a l'Argentina, Xile i Bolívia al gener pròxim. En els quilòmetres inicials, el primer inconvenient el va viure Israel, que es va perdre. Més endavant van patir la mateixa ensopegada Quintanilla i Coma.

Coma ha comentat que "hem tingut algun problema amb el GPS, que m'ha complicat molt la navegació, però content per com ha anat el dia! Seguim sumant quilòmetres per al Dakar!!".

 

Anar al contingut